10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăRareș Bogdan e revoltat: Cere firmelor de stat să-şi închidă conturile de...

Rareș Bogdan e revoltat: Cere firmelor de stat să-şi închidă conturile de la Raiffeisen Bank şi Erste Bank, proprietarul BCR

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan cere firmelor de stat să-şi închidă conturile de la Raiffeisen Bank şi Erste Bank, proprietarul BCR. Potrivit acestuia, „comportamentul Austriei a fost sfidător, revoltător, afgresiv şi nesimţit la adresa României”.

De asemenea, Rareș Bogdan a mai spus că Austria ar fi invocat presiuni asupra companiilor Schweighofer și OMV.

„Eu o spun extrem de direct. Astăzi, împotriva intereselor României şi românilor a fost Austria.

Din acest moment, fiecare cetăţean român şi mai ales companiile de stat din România – Romgaz, Transgaz, Hidroelectrica, Electrica, toate companiile mari de stat care în acest moment au carduri bancare şi conturi bancare prin care rulează zeci, sute de milioane de euro lunar prin Raiffeisen şi Erste Bank sunt obligaţi de către fiecare român în parte să-şi închidă conturile de la Raiffeisen şi Erste, pentru că comportamentul Austriei a fost sfidător, revoltător, afgresiv şi nesimţit la adresa României.

Rareș Bogdan cere firmelor de stat să-și închidă conturile de la Raiffeisen Bank și de la BCR, dar că nu este vorba de o obligație

Voi solicita celor din consiliile de administraţie de la companiile de stat să meargă la alte bănci”, a spus europarlamentarul Rareş Bogdan, la Antena 3, potrivit alba24.ro.

Acesta spune că este vorba despre „o cerinţă, nu o obligaţie”.

Printre motivele invocate de Austria se numără și o companie din Alba

Rareș Bogdan spune că austriecii au afirmat că în ultimii ani au fost presiuni pe firmele OMV și Schweinhofer, ultima dintre acestea deținând o fabrică de cherestea în județul Alba, la Sebeș.

„Ceea ce a făcut Austria astăzi este o sfidare la adresa României, a bunelor relaţii ale României, iar cancelarul Karl Nehammer şi ministrul Gerhard Karner şi-au izolat ţara într-un mod incalificabil.

Au venit cu argumente false, au minţit, au afirmat că au fost în ultimii ani presiuni pe firmele Schweinhofer şi OMV.

Este o minciună sfruntată, nu a fost nicio presiune asupra companiilor austriece, din contră.

Au afirmat că suntem ruta Balcanilor de Est, de unde ajung zeci de mii de refugiaţi în Austria. Este o minciună. Nu au ajuns pe rutele din România decât 1.400 de refugiaţi, toţi controlabili, pe care am acceptat să-i primim înapoi.

Au afirmat că o bună parte dintre afganii şi indienii care sunt pe teritoriul Austriei au intrat prin România, le-a arătat prin cifre confirmate de Frontex că nu s-a întîmplat acest lucru. În acest moment, Austria s-a plasat împotriva intereselor României”, a mai spus Rareş Bogdan, la România TV.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă