23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăRaluca Turcan: Statutul PNL, mai dur decât iniţiativa USR

Raluca Turcan: Statutul PNL, mai dur decât iniţiativa USR

“Salut orice iniţiativă de acest gen. (…) Nu numai că o susţin, am fost o voce importantă în deciziile PNL când s-a modificat statutul PNL, care este mai dur decât această iniţiativă. Ca să fie foarte clar, statutul PNL prevede ca orice persoană trimisă în judecată să nu mai deţină funcţii de conducere şi să nu mai poată candida”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Raluca Turcan.

Prim-vicepreşedintele PNL cere sprijinul tuturor parlamentarilor ca să voteze cele două proiecte de lege iniţiate de liberali, de “curăţare” a clasei politice.

“În Parlamentul României am iniţiat două legi, care aşteaptă votul – una, orice persoană condamnată să nu mai poată candida la Preşedinţia României şi orice persoană condamnată să nu mai poată candida la Parlament. Îi chem pe toţi să voteze aceste două proiecte de lege, aşa cum chem orice român de bună credinţă să susţină printr-o presiune în spaţiul public, ca politica să se cureţe. PNL şi-a propus lucrul acesta, de câţiva ani de zile”, a precizat Raluca Turcan.

Cele două iniţiative legislative ale PNL se află depuse la Camera Deputaţilor.

Raluca Turcan a mai spus că liberalilor nu le-a fost uşor să pună în practică prevederile actualului statut al PNL.

“Nu doresc nimănui să experimenteze cât de greu este să ai primari care nu mai candidează din partea partidului tău, pentru simplul motiv că sunt anchetaţi penal. Nu doresc nimănui să experimenteze ca principalul candidat la Primăria Municipiului Bucureşti să se retragă din competiţia electorală pentru simplul motiv că este anchetat penal. Cum nu doresc ca un copreşedinte (…) să se retragă şi să nu mai candideze la nicio funcţie publică pentru simplul motiv că este anchetat penal”, a spus Raluca Turcan.

Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), deputatul Dan Barna, a anunţat că sâmbătă, la Sibiu, începe strângerea de semnături pentru iniţiativa “Fără penali în funcţii publice”, considerată de acesta necesară pentru “curăţarea” clasei politice. Demersul USR este susţinut şi de Forumul Democrat al Germanilor din România.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă