7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăRafila crede că sistemul de vot a încurcat moțiunea simplă de miercuri

Rafila crede că sistemul de vot a încurcat moțiunea simplă de miercuri

Alexandru Rafila spune că Ministerul Sănătății nu reușește să gestioneze în mod corespunzător pandemia și să asigure siguranța pacienților în spitalele.

„Ați văzut că diferența la care a fost respinsă această moțiune a fost minimă și, mai mult, a existat din partea majorității acea respingere a secretizării votului. Eu sunt convins că dacă se această secretizare a votului ar fi avut loc, mulți dintre parlamentarii PNL și chiar și unii dintre cei din USR ar fi votat în favoarea acestei moțiuni și cu siguranță ar fi trecut. Probabil că ministrul Sănătății ar fi fost nevoit să își dea demisia”, a spus Rafila.

În opinia acestuia, „viitorul imediat” va demonstra că PSD a avut dreptate și că trebuie luate măsuri foarte rapide la nivelul Ministerului Sănătății, în așa fel încât populația și pacienții să poată să aibă speranța că trăiesc într-un stat din Uniunea Europeană.

Întrebat dacă diferența mică de vot întărește poziția PSD, Rafila a răspuns că „s-a schimbat ceva foarte important”: „dacă moțiunile care sunt depuse pe diverse zone de activitate oferă și soluțiile necesare, cred că oamenii de bună credință ar trebui să le ia în considerare, iar actuala coaliție guvernamentală cred că ar trebui să găsească cât mai repede un nou conducător la Ministerul Sănătății”.

Rafila îl laudă pe Nelu Tătaru

Întrebat, de asemenea, dacă fostul ministru Nelu Tătaru a fost un ministru mai bun decât Vlad Voiculescu, deputatul PSD a răspuns că deși inițial era de părere că Voiculescu nu va fi un ministru mai slab decât Tătaru, așteptările i-au fost înșelate: „constat că domnul ministru Tătaru măcar avea interes și consistență în anumite activități pe care le desfășura”.

Moțiunea depusă de PSD împotriva ministrului Sănătății Vlad Voiculescu a picat, miercuri, la vot. Din 304 parlamentari, 161 au votat „împotrică” și 140 „pentru”, moțiunea fiind respinsă.

Moțiunea a fost depusă de PSD după tragedia de la Institutul Național „Matei Balș”, social-democrații fiind de părere că ministrul Sănătăți trebuie să răspundă pentru ceea ce s-a întâmplat la acest spital.

De cealaltă parte, Voiculescu a spus, în timpul dezbaterii care a avut loc luni că spitalul a fost condus mai bine de 20 de ani de Adrian Streinu Cercel, care este, în prezent, senator PSD.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...
Ultima oră
Pe aceeași temă