Raed Arafat pleaca de la sediul MAI la finalul discutiei despre Ordonanta Militara nr 9, la sediul MAI, in Bucuresti, joi, 16 aprilie 2020. Inquam Photos / Octav Ganea

Raed Arafat: „Nu va fi o relaxare totală după 15 mai”

Share

Redacția Online 0 comentarii

Actualizat: 02.05.2020 - 18:39

Raed Arafat: „Ieri s-au aplicat amenzi din partea Poliției de la Popești Leordeni. Se vindeau mici la coadă, fără a se respecta distanțararea socială. Mai avem două săptămâni până la relaxarea măsurilor, să nu ne batem joc de ce am construit până în prezent. Măsurile cele mai puțin riscante vor fi ridicate după 15 mai, în prima perioadă de relaxare. Nu va fi o relaxare totală după 15 mai. Noi nu am făcut total lockdown, cum au făcut alte țări. Vom purta masca în mijloacele de transport și la muncă, trebuie să ne spălăm mai des pe mâini. E posibil să se aplice măsuri diferențiat, pe regiuni.” Potrivit Realitatea Plus.

”S-a văzut că majoritatea a stat acasă și în familie, dar au mai fost și situații în care au fost încălcate recomandările. Încă nu am ajuns la faza în care să fim relaxați și să spunem că totul a trecut. Pot să mai apară focare. Mai avem de așteptat. Noi sperăm ca 15 mai să rămână data în care luăm decizia de a începe relaxările, dar dacă situația se înrăutățește, vă dați seama că acest lucru nu se poate face” a transmis Arafat pentru români.

Dacă nu sunt respectate regulile de igienă și de distanțare socială, poate urma o creștere a cazurilor, regională sau națională, a afirmat Arafat.De asemenea, acesta a reiterat ideea că oamenii trebuie să poarte măști, pentru că nu se știe cine e infectat și cine nu.

Întrebat, de asemenea, de ce nu se fac mai multe teste, Arafat a răspuns că numărul testelor a crescut semnificativ, iar aceste demers la Ministerul Sătătății este „în curs de realizare”.

În ce privește o eventuală nouă ordonanță de urgență, Arafat a spus că e posibil să apară, în cazul în care vor fi focare în dezvoltare. Potrivit Antena 3.

 

Comentarii