20 C
București
duminică, 4 iunie 2023
AcasăPoliticăRaed Arafat anunță mii de angajări la IGSU

Raed Arafat anunță mii de angajări la IGSU

Peste 8.500 de posturi noi vor fi la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, anunță șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, după ședința de Guvern de miercuri.

Raed Arafat a numit decizia „istorică”, deoarece va corecta „o problemă foarte mare din punctul de vedere al resursei umane”.

Vor fi 8.546 de posturi noi la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, din care 120 posturi de ofițer, 25 de maiștri miitari și 8.00 de soldați profesioniști.

„Va fi o premieră când vom avea această categorie de personal. Prin suspendarea serviciului militar obligatoriu, s-a hotărât profesionalizarea structurilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, s-a făcut un calcul, iar IGSU și structurile subordonate prevedeau un număr de 42.600 de posturi, din care 88% erau prevăzuți ca subofițeri. Ulterior, în 2010 – 2014, au dispărut peste 14.000 de posturi prin desființare și au mai fost date afară fizic 1.300 de persoane angajate la nivelul inspectoratelor pentru situații de urgență”, a spus Raed Arafat.

Astfel, s-a ajuns la aproximativ 29.000 de posturi care a scăzut continuu din cauza plecărilor și a pensionărilor.

Posturile vor fi ocupate treptat. În acest an urmează să fie ocupate, până la sfârșit, aproape 1.500 de posturi.

„Combinat cu tehnica care se achiziționează, impactul acestora angajări va crește calitatea și capacitatea sistemului de urgență”, a spus șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Miliardul Elon Musk reacționează la o fotografie. Cum arăta când era copil din perspectiva inteligenței artificiale

Instrumentele de inteligență artificială (AI) au devenit populare pe internet, iar mai mulți artiști le folosesc acum pentru a obține rezultate fascinante. Artiștii folosesc în...

Cauza producerii accidentului din India soldat cu 300 de morți

Ministrul indian al căilor ferate a anunţat, duminică, că au fost identificate cauza şi cei responsabili pentru accidentul, care a ucis 275 de persoane,...

Secretarul de stat al SUA, către poporul rus: „Nu putem alege viitorul pentru voi”

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a adresat un mesaj poporului Rusiei, în care îi invită pe cetățenii ruși să decidă singuri ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă