Rădulescu: Premierul să-şi asume răspunderea pentru modificările Codurilor penale

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a afirmat, luni, că premierul Viorica Dăncilă trebuie să-şi asume răspunderea privind modificarea Codurilor penal şi de procedură penală pentru că el nu are încredere că ministrul Justiţiei Tudorel Toader.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 08.04.2019 - 18:56

"Haideţi să vă spun ceva, eu nu am avut încredere în acest Tudorel Toader niciodată. Am repetat asta de nu ştiu câte ori, am făcut o mare greşeală noi şi v-a confirmat-o şi preşedintele partidului faptul că noi din octombrie nu ne-am apucat noi să transpunem în lege articolele de cod penal care au fost declarate de CCR constituţionale şi asta a fost o greşeală pe care noi am făcut-o. Eu am spus de atunci că trebuia să facem asta. Eu nu am avut încredere că va da acest ministru niciodată nici un cod şi nici o amnistie şi graţiere pentru că nu este nici, cum să vă spun, nu are nici curajul necesar, nici nu îşi doreşte să facă acest lucru, vrea să plece aşa cum vrea să plece. E treaba dânsului, deci nu am avut încredere că va face acest lucru şi eu cred că acest lucru trebuie să îşi asume premierul României. Pentru că doamna premier e şeful acestui ministru ca şi a celorlalţi miniştrii. Deci dânsa ştia că în CEX s-a luat o decizie în unanimitate, nu s-a opus nimeni şi trebuia să transpună ca premier cerinţa textului în această OUG. Trebuie să facem de fiecare dată nu ştiu câte comitete executive ca cineva să 3 luni de zile să aşteptăm după cineva să facă acest lucru", a afirmat Cătălin Rădulescu, citează Mediafax.

El a spus că a cerut de mai multe ori revocarea ministrului Toader, pe care îl descrie ca fiind "masochist". "Cred că este masochist, îi place foarte mult să stea acolo să nu facă nimic", a spus Rădulescu.

Totodată, deputatul PSD a mai afirmat că premierul Dăncilă trebuie să hotărască "urgent" ce va face în privinţa Codurilor penale.

"Nu ştiu ce face premierul Viorica Dăncilă, trebuie să facă ceva. Deci premierul Viorica Dăncilă este membră a partidului nostru şi premierul Viorica Dăncilă trebuie să hotărască urgent ce face cu aceste coduri pentru că va fi vinovată ca şi acest ministru pentru oamenii care stau în puşcării şi care suferă din cauză că aceste coduri prin prescrierea faptelor şi prin ceea ce a hotărât CCR ei stau în continuare nevinovaţi. Tocmai că trebuiau transpuse aceste coduri şi făcute ori printr-o lege ori prin OUG", a mai spus politicianul.

El a mai completat spunând că trebuie organizat un nou CEx PSD pentru a stabili ce se va întâmpla în acest caz.

"M-am săturat să tot cer, am tot spus-o de nu ştiu câte ori, este o hotărâre a partidului nostru, trebuie făcut un CEX bănuiesc iarăşi ca să vedem ce facem, dar repet, să îşi mai asume răspunderea şi premierul nostru care este pus de partid acolo ca să rezolve aceste abuzuri care au fost făcute abominabil în aceşti ani de zile. Şi trebuie să îşi asume până la urmă doamna premier acest lucru", a afirmat acesta.

Preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Nicuşor Halici, a declarat luni că modificarea codurilor penale reprezintă o urgenţă, indiferent dacă este făcută prin OUG sau lege, iar în contextul îm care Opoziţia îngreunează procesul legislativ, el crede că ar trebui adoptată de Executiv.

Viorica Dăncilă a declarat, luni, că va lua o decizie cu privire la demiterea ministrului Justiţiei după ce va asculta părerea colegilor în şedinţa Comitetului Executiv al PSD. Premierul a precizat că va prezenta social-democraţilor evaluarea sa în legătură cu Tudorel Toader.

Liviu Dragnea l-a avertizat, vineri, pe Tudorel Toader că nu mai poate continua aşa, anunţând de luni bune ordonanţe, dar fără să facă nimic. PreşedinPSD a spus că decizia legată de ministrul Justiţiei stă la mâna premierului.

Comentarii