13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăPSD vrea să paseze responsabilitatea pentru tragedia de la Institutul Matei Balș...

PSD vrea să paseze responsabilitatea pentru tragedia de la Institutul Matei Balș la Voiculescu

„După cum ştim, acum câteva zile a avut loc un eveniment extrem de tragic la Spitalul „Balş”, lucru care a pus o oglindă extrem de necruţătoare în faţa actualei guvernări. Există nu demult în memoria colectivă rămase imagini cu un preşedinte îmbrăcat în roşu, gestionând o mulţime pe, să spunem, nişte evenimente importante pentru societate. Nu demult, un ministru al Sănătăţii de acum critica un fost ministru al Sănătăţii că nu îşi face treaba şi că după incendiul de la Piatra Neamţ nu a făcut ceea ce i se cerea. Există în memoria colectivă lucruri grave pe care, din păcate, actualii guvernanţi nu vor să şi le asume. Noi facem ceea ce poate face un partid de opoziţie: în primul rând, transmitem mesajele şi unul dintre ele este foarte ferm. Cerem extrem de puternic, pe toate vocile pe care le avem în Parlament şi nu numai, demisia ministrului Voiculescu, dar în acelaşi timp vom acţiona şi cu mijloacele parlamentare, urmând să depunem într-un timp foarte scurt o moţiune simplă împotriva ministrului Voiculescu”, a afirmat liderul senatorilor PSD Lucian Romaşcanu, luni la Parlament.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat că „tragedia de la Matei Balş arată ce se întâmplă când pui ministru un politruc cu 100% foame de imagine publică”.

Social-democraţii au solicitat demisia ministrului Sănătăţii. Referitor la acest lucru, Vlad Voiculescu a spus că este „interesant” faptul că un partid precum PSD îi cere demisia după incendiul de la Spitalul Matei Balş.

Vlad Voiculescu a mai anunţat că marţi va fi finalizat un raport privind stadiul măsurilor luate de la controalele din luna noiembrie a anului 2020. Acesta a precizat că tratamentul cu oxigen necesar pacienţilor cu patologia COVID-19 face ca securitatea la incendiu să fie „deosebit de dificilă” în multe spitale.

Institutul Matei Balș a fost condus timp de peste 20 de ani de actualul senator PSD, Adrian Streinu-Cercel. Presa a dezvăluit că Institutul Matei Balș a achiziționat în ultimii 2 ani, servicii de pompieri, în valoare de 286.000 de lei, cei mai mulți bani cheltuiți de o instituție publică din Capitală, pe acest tip de serviciu, în ultimii 10 ani. Contractul a fost atribuit direct, unei firme care a asigurat institutului și deszăpezirea și care nu mai are alte colaborări cu instituții publice și nu are nici angajați. Conform DIGI24, Institutul Matei Balș nu avea autorizare ISU de funcționare ci doar un aviz, din mai multe motive, printre care și pentru că “nu existau pompieri permanent de serviciu în spital”.

 

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...
Ultima oră
Pe aceeași temă