PSD pune tunurile pe președintele Iohannis

PSD pune tunurile pe președintele Iohannis

Președintele PSD, Liviu Dragnea, și premierul Viorica Dăncilă au ieșit la atac la adresa șefului statului.

Romulus Georgescu 0 comentarii

Actualizat: 15.05.2018 - 12:15

Premierul României, Viorica Dăncilă, a declarat, ieri, referitor la convocarea lui Teodor Meleşcanu la Cotroceni, că, dacă preşedintele Klaus Iohannis doreşte să aibă o discuţie cu ministrul Afacerilor Externe, trebuie să îl sune pe prim-ministru. „Într-un guvern, ca să chemi
un ministru trebuie să vorbeşti cu prim-ministrul şi această regulă trebuie respectată de toată lumea. Dacă vrea să meargă un ministru la Cotroceni, preşedintele trebuie să sune. Domnul Meleşcanu a vorbit cu mine şi, dacă îşi va da acordul prim-ministrul, va merge. Nu pot să-mi dau acordul pentru ceva în care nu sunt întrebată“, a declarat Viorica Dăncilă. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că îl va chema pe ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, pentru explicaţii privind poziţia ministerului cu privire la delimitarea României de declaraţia comună a UE referitoare la mutarea unor ambasade ale statelor membre la Ierusalim.

Pe de altă parte, premierul Viorica Dăncilă consideră că sunt ameninţări ultimele declaraţii făcute de preşedintele Klaus Iohannis la adresa ei. „Luaţi şi dumneavoastră declaraţiile domnului preşedinte şi o să vedeţi că sună a ameninţare“, a declarat Dăncilă. Întrebată dacă se teme de o posibilă plângere penală, posibilitate avansată de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, premierul a spus: „Atât timp cât domnul preşedinte recurge la ameninţări, orice este posibil“. Preşedintele Klaus Iohannis a spus sâmbătă la Blaj, întrebat dacă a discutat cu premierul despre demisia acestuia, că Viorica Dăncilă „ar face bine să facă ce i se spune“.

 

Mesajul lui Dragnea

 

Dăncilă a prins curaj în condițiile în care a fost apărată de președintele PSD, Liviu Dragnea. „În legătură cu ameninţarea explicită a preşedintelui Iohannis la adresa prim-ministrului, după părerea noastră este făcută într-un stil mafiot. «Ar face bine să facă ce i se spune», astfel de expresii şi de ameninţări le-am văzut prin filme“, a declarat Liviu Dragnea la finalul şedinţei Biroului Permanent al PSD. Întrebat dacă în contextul ultimelor evenimente se gândeşte la suspendarea preşedintelui, Liviu Dragnea a spus că nu ia în calcul această variantă. „Preşedintele nu conduce Guvernul, chiar dacă asta îşi doreşte. Şi orice face Guvernul fără să îl întrebe - şi nici nu poţi să îl întrebi tot timpul pentru că nu este foarte uşor de găsit -, îl deranjează“, a comentat Dragnea.

Liderul PSD l-a acuzat pe președintele Iohannis că „urmărește să saboteze, să submineze orice activitate guvernamentală sau a majorității parlamentare“, citând ca exemplu reacția șefului statului după ce premierul Viorica Dăncilă a anunțat că Papa Francisc va face o vizită în România în 2019.  

Comentarii