Foto: Arhivă

PSD: Poate fi demis Avocatul Poporului, dar nu acum

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, consideră că nu sunt motive ca Renate Weber să fie demisă din funcţia de Avocat al Poporului, "în acest moment".

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 21.06.2020 - 18:18

"Nu există niciun motiv întemeiat ca în acest moment să fie demis Avocatul Poporului", a declarat, duminică, într-o conferință de presă, purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu.

Potrivit acestuia, "o discuţie în spaţiul public, dacă se va simţi nevoia, este ok: cum reformăm Curtea, Avocatul Poporului. Dar acesta este un proces care trebuie să se desfăşoare cu specialişti şi în deplină transparenţă şi dacă va fi cazul de o asemenea reformă ea se va regăsi într-o nouă Constituţie, dar până atunci aceste instituţii sunt funcţionale, sunt respectate la nivel internaţional, nu văd de ce un Guvern care are 20 la sută în Parlament îşi permite să facă asemenea declaraţii faţă de ele".

Declarația purtătorului de cuvânt al PSD, făcută duminică, intervine după ce, cu o zi înainte, sâmbătă, liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, anunțase că luni vor începe procedurile de revocare din funcţie a Avocatului Poporului, Renate Weber. Pe de altă parte, chiar șeful Guvernului și al PNL, Ludovic Orban, declara că "Renate Weber nu mai este demult Avocatul Poporului, ea este avocatul celor care încalcă legea și acum este avocatul celor cu pensii speciale mari".

Comentarii