31.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăPoliticăPSD, planuri pentru votul moțiunii împotriva Guvernului

PSD, planuri pentru votul moțiunii împotriva Guvernului

De asemenea, social-semocrații vor discuta detalii legate de congresul formaţiunii din ziua următoare.

„Noi ne dorim să votăm cât mai repede, pentru că, în momentul ăsta, orice zi în plus cu Guvernul Orban este pierdere pentru ţară, atât sanitar vorbind, cât şi economic. Deci, sperăm ca vineri să se valideze un calendar, care să fie în linie cu această dorinţă”, a afirmat Romaşcanu, miercuri, după şedinţa CExN.

Potrivit lui Romaşcanu, demersurile PSD referitoare la moţiunea de cenzură sunt „fundamentate legal”, nu ţin cont de acţiunile PNL, subliniind că „s-a discutat cu absolut toată lumea”, cu excepţia PMP şi PNL, în privinţa susţinerii acestei iniţiative. Romaşcanu a afirmat că „discuţiile sunt în curs” şi cu UDMR.

Moţiunea de cenzură a PSD a fost citită, joi, în şedinţa comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor, în prezenţa premierului şi a mai multor membri ai Guvernului, scrie Agerpres.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că liberalii au luat decizia de a declanşa conflictul juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament privitor la depunerea moţiunii de cenzură de către social-democraţi. În opinia sa, demersurile PSD reprezintă „o lipsă de respect” faţă de prevederile constituţionale şi „o băşcălie”.

Atacul la Curtea Constituţională referitor la moţiunea de cenzură este „doar un tertip” ca Guvernul „să mai stea câteva zile în plus la Palatul Victoria”, au replicat reprezentanţii Partidului Social Democrat.

* Despre congresul de sâmbătă, purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, Lucian Romaşcanu, afirma miercuri că vor fi 1.509 delegaţi, împărţiţi în 38 de centre teritoriale, un altul fiind la la Palatul Parlamentului unde vor fi maximum 20 de delegaţi.

El a adăugat că aceste centre teritoriale vor fi dotate cu aparatură audio-video pentru transmiterea live a acestui eveniment, iar toată lumea va avea acces pe ecrane la imaginile din toate celelalte centre.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă