Lucian Romașcanu

PSD insistă să depună moțiune de cenzură și va avea o sugestie pentru postul de premier

Senatorul Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a anunțat că partidul său nu mai cere demisia vreunui ministru din Guvernul Orban ci pregătește moțiunea de cenzură.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 26.07.2020 - 18:28

"E inutil probabil să le cerem demisia lor, să cerem demisia miniştrilor, să cerem să fie demisă şefa DSP din Bucureşti. Vom lua măsuri astfel încât, în cel mai scurt timp, printr-o moţiune de cenzură, acest Guvern toxic să plece acasă", a declarat senatorul Lucian Romaşcanu, duminică, într-o conferinţă de presă.

Purtătorul de cuvânt al PSD a mai susținut că "singurul responsabil pentru situaţia dezastruoasă a Romaniei din acest moment, atât din punct de vedere pandemic, cât şi din punct de vedere economic, este Guvernul Orban" și a mai opinat că premierul Ludovic Orban este "un accelerator de pandemie".

"Starea de alertă a fost un argument de a amâna depunerea unei moţiuni de cenzură, având în vedere că nu era firesc să facem un asemenea gest politic, dar faptul că vine data de 1 august, când trebuie dublate alocaţiile, anunţurile constante de încălcare a Legii pensiilor ne vor face ca, în foarte scurt timp, să depunem această moţiune, chiar dacă este stare de alertă. Suntem capabili ca, până la trecerea moţiunii, să putem prezenta preşedintelui o propunere de premier, un Guvern şi un program economic pentru această perioadă", a precizat purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romaşcanu.

Comentarii