Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Şerban Nicolae ar putea fi înlocuit de la şefia Comisiei de anchetă SIPA

Grupurile parlamentare ale PSD au solicitat înlocuirea unor parlamentari social-democraţi în comisiile speciale şi cele permanente, printre care a lui Şerban Nicolae de la conducerea Comisiei de anchetă privind arhiva SIPA.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 07.02.2018 - 13:05

Potrivit documentelor care se află pe ordinea de zi a plenului comun de miercuri, grupurile parlamentare de la Cameră şi Senat ale PSD solicită înlocuirea senatorului Şerban Nicolae cu senatorul Viorel Salan în Comisia parlamentară de anchetă pentru a clarifica aspecte ce ţin de desfiinţarea Direcţiei Generale de Protecţie şi Anticorupţie. Salan va prelua şi preşedinţia comisiei.

Nicolae a declarat pentru Agerpres că înlocuirea sa de la conducerea Comisiei de anchetă a fost făcută la solicitarea lui.

PSD a mai solicitat de asemenea ca deputatul Ana Birchall, care a preluat portofoliu în Guvernul Dăncilă, să fie înlocuită cu senatorul Titus Corlăţean în Comisia specială comună pentru coordonarea activităţilor parlamentare necesare pregătirii Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019. Corlăţean va prelua şi preşedinţia comisiei.

Deputatul Oana Florea urmează să facă parte din Comisia comună pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, în locul deputatului Radu Babuş, iar senatorul Nicolae Marin îl va înlocui, în acceaşi Comisie pentru controlul SRI, pe deputatul Horia Nasra.

La cererea PSD, deputatul Simona Bucura-Oprescu urmează să ocupe funcţia de preşedinte a Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei în locul lui Nicolae Bănicioiu, care rămâne simplu membru, iar deputatul Alexandru Rotaru va face parte din Comitetul Director al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare în locul deputatul Dănuţ Andruşcă, numit ministru în Guvernul Dăncilă.

Toate aceste propuneri vor fi aprobate în şedinţa de plen comun a Parlamentului care va are loc miercuri începând cu ora 12:00.

Comentarii

loading...