15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăPSD, după căderea moţiunii de cenzură: A fost un vot pentru stabilitate...

PSD, după căderea moţiunii de cenzură: A fost un vot pentru stabilitate şi pentru continuitate

”PSD salută votul prin care a fost respinsă cea de-a treia moţiune de cenzură împotriva Cabinetului condus de Prim-ministrul Viorica Dăncilă. Acest vot confirmă faptul că Guvernul se bucură de un sprijin parlamentar stabil care va permite continuarea realizării promisiunilor angajate faţă de electorat în decembrie 2016. A fost un vot pentru stabilitate şi pentru continuitate. În acelaşi timp, acest vot a sancţionat lipsa de alternativă a Opoziţiei şi aventura economică pe care o propuneau unii dintre reprezentanţii partidelor semnatare ale moţiunii. Din fericire pentru români, tentativa Alianţei Austerităţii de a arunca România într-un haos economic şi social a eşuat. Moţiunea nu a întrunit nici măcar votul tuturor parlamentarilor acestei Alianţe a Austerităţii, ceea ce demonstrează că nici măcar ei nu şi-au dorit cu adevărat să vină la guvernare şi au pus în scenă un spectacol ieftin pentru a-şi păcăli proprii alegători„, afirmă social-democraţii .

Totodată, votul clar prin care a fost respinsă moţiunea de cenzură arată unitatea solidă din interiorul PSD şi buna colaborare pe care  cu partenerii noştri de coaliţie.

PSD dă asigurări că va folosi cu înţelepciune şansa, reconfirmată astăzi, de a continua realizarea programului de guvernare.

”Deşi s-au făcut paşi importanţi în privinţa creşterilor de venituri ale cetăţenilor şi în evoluţiile economice, PSD consideră că sunt încă români care nu au simţit într-un mod consistent beneficiile creşterii economice. Problemele sociale ale acestor cetăţeni vor reprezenta prioritatea Guvernului pentru perioada rămasă până la finalul acestui mandat legislativ. De asemenea, Guvernul va avea posibilitatea de a derula programele de investiţii  şi proiectele cu fonduri europene care au fost pregătite pentru acest an şi care vor avea un rol important în dezvoltarea economică şi pentru susţinerea viitoarelor majorări de pensii şi salarii prevăzute în programul de guvernare”, anunţă PSD.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a picat, înregistrând 200 voturi ”pentru” şi 7 ”împotrivă”, în condiţiile în care pentru adoptare erau necesare 233 de voturi favorabile. De asemenea, au fost înregistrate 3 abţineri.

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă