11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăPSD Constanța merge cu Liviu Dragnea în continuare

PSD Constanța merge cu Liviu Dragnea în continuare

Social-democraţii din Constanţa s-au întâlnit, vineri, în Sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiu, la Conferinţa Judeţeană Extraordinară a filialei locale a Partidului Social Democrat, în cadrul căreia au fost desemnaţi cei 123 de delegaţi ce vor reprezenta PSD Constanţa la Congresul Extraordinar din 10 martie, de la Bucureşti, transmite Mediafax.

„În cadrul evenimentului s-a adoptat, cu unanimitate de voturi, o rezoluţie prin care social-democraţii constănţeni îşi reafirmă încrederea şi sprijinul total pentru preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea”, au precizat, într-un comunicat de presă, reprezentanţii partidului.

Congresul PSD va avea loc pe 10 martie, în Bucureşti, la Sala Palatului, a decis BPN al PSD.

În urma şedinţei BPN de azi, am stabilit data Congresului, care va fi în 10 martie, la Sala Palatului. Am stablit un calendar de organizare, am stabilit detaliile privind organizarea. Mai rămâne să avem un CExN până în data de 10 martie, în care să discutăm câteva aspecte”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre.

Întrebat ce se va discuta la CExN, Dobre a răspuns: „La CExN se va discuta dacă se vor face alegeri, dacă se va schimba structura BPN, dacă mai sunt alte modificări, ce modificări au fost propuse la Statut. Între 22 şi 27 vor fi comitetele judeţene”.

Marian Oprişan: Candidez la o funcţie de conducere. În 2015 aveam un dosar

Liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, a declarat, miercuri, că va candida la o funcţie de conducere în PSD la Congresul extraordinar care va avea loc în martie, el arătând că în 2015 nu a candidat pentru că avea un dosar, iar acum s-a demonstrat că este nevinovat.

 Întrebat dacă va candida la o funcţie de conducere în PSD, Oprişan a spus: „Să vedem ce stabilim în BPN, în CExN, ce formă va exista şi Congresul va avea loc la data stabilită. Dacă se impune alegere a unui nou BPN în Congres, da, fără niciun fel de problemă”.

„Nu am candidat în 2015 la Congres pentru că am spus că nu candidez pentru că am un dosar, e dosarul meu, nu e dosarul partidului. De data asta, pentru că am demonstrat întregii naţiuni că sunt nevinovat şi nu am nicio legătură cu ceea ce mi-au fost aduse ca şi acuzaţii, vă spun cât se poate de clar că eu candidez la o funcţie de conducere în PSD”, a subliniat Oprişan.

BPN al PSD s-a reunit, miercuri, la ora transmiterii acestei ştiri, pentru a stabili detaliile organizării unui Congres extraordinar în luna martie.

Ştefănescu: Voi candida la Congres pentru orice funcţie, nu îmi e frică de concurenţă

 Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, miercuri, că va candida la Congresul extraordinar din luna martie pentru orice funcţie, el arătând că nu îi este frică de concurenţă.

„Ştiţi foarte bine că voi candida, pentru orice funcţie. Nu mi-e frică de concurenţă în interiorul partidului. Chiar am fost printre cei care au susţinut ideea de Congres cu alegeri şi pentru vicepreşedinţi. O să fie o competiţie probabil în partid, dacă vom stabili lucrul ăsta. Încă nu am bătut în cuie”, a spus Ştefănescu.

El a arătat că nu ştie de ce i-a devenit antipatic liderului PSD Liviu Dragnea.

„A zis domnul Dragnea şi asta este! Nu ştiu de ce am devenit antipatic domnului Dragnea în ultima perioadă, că-s acelaşi Codrin Ştefănescu care a stat langă Liviu Dragnea în momente foarte grele şi nu fac nici eforturi disperate să devin nici simpatic, nici antipatic mai mult decât sunt antipatic. Voi continua aşa cum fac de 28 de ani să spun lucrurilor pe nume, exact ce gândesc”, a spus Ştefănescu.

Congresul ar putea avea loc pe 10 martie, în Bucureşti. La acest Congres este posibil să se aleagă vicepreşedinţii formaţiunii, adică Biroul Politic Naţional.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă