PSD: Bugetul comunităţilor locale, cel mai mare din istorie

Liderii PSD susţin că bugetul comunităţilor locale va fi, în 2019, cel mai mare din istoria România şi, deşi înţeleg "mizele politice" ale celor care critică Guvernul pe acest subiect, consideră inacceptabil faptul că "îi mint pe cetăţenii care i-au votat".

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

31.01.2019 - 13:11

"Aşa cum a spus preşedintele PSD, bugetul comunităţilor locale va fi în 2019 cel mai mare din istoria României şi va reprezenta aproape jumătate (47%) din valoarea bugetului de stat. Cu bună ştiinţă sau din neştiinţă, unii confundă bugetul de stat cu bugetul de stat consolidat şi ajung la alte rezultate. Înţelegem mizele politice care îi mână când critică Guvernul, dar e inacceptabil că îi mint pe cetăţenii care i-au votat", se arată într-un mesaj postat joi pe contul de Facebook al Partidului Social Democrat.

Potrivit sursei citate, Asociaţia Comunelor din România este mulţumită de alocările bugetare rezultate în urma negocierilor.

"99,9% dintre primarii din România apreciază bugetul rezultat, aşa cum reiese din adresa Asociaţiei Comunelor din România, transmisă doamnei premier: 'Apreciem propunerea rezultată în urma consultărilor (...) ca prin Legea bugetului de stat pe anul 2019, pentru secţiunea de funcţionare a bugetelor locale să se asigure 1.200 lei/locuitor la nivelul comunelor, oraşelor şi municipiilor'. Celor care continuă să critice le spunem doar atât: mai puţina politică şi mai multă onestitate faţă de comunităţile pe care le conduc", menţionează PSD pe Facebook.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a susţinut, miercuri, după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă, că, prin proiectul de buget, municipalitatea bucureşteană pierde 80 milioane de euro şi a făcut apel la prim-ministru să găsească o soluţie.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a afirmat, la rândul său, că administraţiile locale pierd sume importante raportat la bugetul pe care l-au avut în 2017, prin faptul că nu se vor mai plăti de la buget prestaţiile sociale şi vor fi lăsate în seama bugetelor locale.

Comentarii