Proiectul USR "Fără penali în funcţii publice" intră în dezbaterea Parlamentului

Inițiativa lansată de USR sub titlul "Fără penali în funcţii publice" va intra, după un an de la momentul lansării, în dezbaterea Camerei Deputaţilor, în sesiunea extraordinară din prima jumătate a lunii iulie 2020.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

29.06.2020 - 19:33

USR a prezentat acest proiect, denumit "Fără penali în funcţii publice", drept o inițiativă cetățenească.

"USR îşi manifestă speranţa că decizia de introducere pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a iniţiativei cetăţeneşti să nu fie doar un exerciţiu de imagine al marilor partide, aşa cum s-a întâmplat şi cu proiectele USR privind pensiile speciale. De asemenea, facem un apel ca scopul iniţiativei cetăţeneşti să nu fie deturnat prin contopirea proiectului cu alte proiecte PSD şi PNL sau, şi mai grav, să îi fie aduse modificări care să-l facă neconstituţional", a precizat, luni, un comunicat al USR.

"Un an de zile ne-a luat ca să ajungă proiectul pe ordinea de zi. Încă nu are raport de la Comisia juridică şi mă aştept ca zilele următoare, acum că PSD şi majoritatea parlamentară au acceptat să fie pus pe ordinea de zi, să elaboreze şi raportul", a declarat președintele USR, Dan Barna.

 

Comentarii