Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Robert Cazanciuc, președintele Senatului

Proiectul Legii carantinei se discută și se votează, joi, în plenul Senatului

Plenul Senatului va dezbate, joi, proiectul de lege privind carantinarea şi izolarea, a declarat, miercuri, preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc (PSD).

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 16.07.2020 - 00:14

Președintele Senatului, Robert Cazanciuc, a precizat că joi, în plen, se va face mai întâi o trecere în revistă a articolelor proiectului de lege, aşa cum au fost discutate miercuri în cadrul Comisiei Juridice a Senatului, după care va urma o dezbatere și votul final.

"O să dăm un vot pe raportul Comisiei juridice, în aşa fel încât mâine să poată fi înscris pe ordinea de zi a plenului Senatului, care va avea loc la ora 10 - 12, o să stabilim de comun acord cu ceilalţi colegi, dar mâine în mod cert o să avem vot în plenul Senatului", a promis, miercuri seară, senatorul Robert Cazanciuc.

Acesta a mai precizat că, după discuțiile de până acum din Comisia Juridică a Senatului, o serie de prevederi ale proiectului de lege au fost "îmbunătăţite faţă de varianta venită de la Guvern sau de la Cameră". Una dintre completările aduse de senatori este aceea că Ministerul Sănătăţii va fi obligat să formeze un corp de voluntari pentru situaţii de urgenţă.

După cum se știe, proiectul Legii carantinei a fost înaintat de Guvernul Orban, iar acum șase zile, adică joi, Camera Deputaților a aprobat, cu modificări, acest proiect de lege.

Senatul este Cameră decizională, astfel că, dacă proiectul va fi aprobat în Senat, el va merge apoi spre promulgare la președintele Iohannis.

Comentarii

loading...