13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăProiectul de reformă la vârful PSD, în viziunea lui Cosmin Guşă

Proiectul de reformă la vârful PSD, în viziunea lui Cosmin Guşă

Cosmin Guşă s-a reînscris a doua oară în PSD, după 16 ani. Într-un interviu acordat ştiripesurse.ro, fostul secretar general al partidului, de pe timpul lui Adrian Năstase, vine cu o idee originală legată de viitoarea structură de putere a PSD, fără ca cineva să mai fie nevoit să preia tot atacul în plex pe persoană fizică. Un preşedinte ales la Congres şi patru prim-vicepreşedinţi care să preia temele pe zonele cu cele mai importante: politica internă, administraţia, politica expernă şi siguranţa naţională.

“Ce trebuie să priceapă noua conducere este ca proiectul de reformă la vârf este mai important decat persoana. S-a făcut acea greşeală majoră cu Dragnea, care-a venit după “greşeala Ponta”, şi uite cât de jos s-a ajuns, ca lumea să-şi pună problema dispariţiei PSD-ului, ca un rău major asimilat de o parte din populaţie. Pentru dublarea activităţii politice la vârf a liderului PSD sunt suficienţi 3-5 prim-vicepreşedinţi care să susţină public bătalia politică a partidului”, susţine Guşă.

Alegerea acestora să se facă, nu pe baza succesului electoral, ci pe cel al performanţelor din activitatea lor, mai recomandă analistul.

Cosmin Guşă crede că Marcel Ciolacu ar fi bun pentru postul de prim-vicepreşedinte pentru relaţiile parlamentare. Pe Gabriela Firea o vede capabilă să ducă lupta de protejare a intereselor primarilor PSD. Dacă pentru poziţia de responsabilitate maximă în politica externă, analistul susţine că partidul social democrat are o garnitură redutabilă de nume, pentru relaţia cu serviciile secrete încă nu are un nume. “PSD are cea mai consistentă rezervă de cadre dintre toate partidele din România pe politică externă.”

 Cosmin Guşă vede necesară reîntoarcerea în partid a lui Adrian Năstase şi a lui Vasile Dâncu.

Pentru că momentan legea îi interzice fostului premier al României să candideze, Guşă îl recomandă pe Adrian Năstase, cu expertiza şi vârsta necesară, bun pentru conducerea Institutului Social Democrat.

Cosmin Guşă consideră că PSD trebuie reformat şi readus pe o poziţie de top, altfel vor ajunge în scurt timp la putere cei care n-au scris pe tricoul “România.”

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Ce negoț ascund sondajele paralele din București?

Să fie oare Cristian Popescu Piedone doar iepurele lui Dom’ Profesor? În clar obscurul mediatic, strategia de atac a stăpânului antenelor devine tot mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă