9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăPoliticăProiectul care abrogă Legea recursului compensatoriu a trecut de Comisia juridică a...

Proiectul care abrogă Legea recursului compensatoriu a trecut de Comisia juridică a Camerei

El a mai anunţat că va informa CEDO că o atfel de măsură a fost necesară din cauza stării de nesiguranţă.

Proiectul care abrogă legea recursului compensatoriu a fost adoptat în comisie cu unanimitate de voturi, urmând să intre în dezbaterea plenului.
 
“După cum vedeţi, se îndreaptă lucrurile către o lege. O să merg în primul rând să informez CEDO de ce s-a ajuns la acestă lege şi ce avem de gând să fecem în sistemul penitenciar – să creştem numărul de locuri şi mai ales să îmbunătăţim condiţiile. Este nevoie de un management mult mai aplicat privind imbunătăţirea condiţiilor de detenţie”, a afirmat Cătălin Predoiu.
Întrebat dacă a avut discuţii în contradictoriu cu premierul Orban, în condiţiile în care săptămâna trecută el susţinea că abrogarea peste noapte a recursului compensatoriu ar avea efecte mai grave, Predoiu a explicat: “Nu, noi nu am susţinut lucruri diferite. Întotdeauna am spus că vom aplica acest program de guvernare. S-a ajuns la această interpretare poate pentru că am fost reticent pentru adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru abrogarea recursului”.
 
Întrebat ce argumente va aduce CEDO, ministrul Justiţiei a declarat că va explica faptul că starea de nesiguranţă nu mai poate fi tolerată.
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, anunţa săptămâna trecută că sprijină propunerile legislative care să ducă la abrogarea legii privind recursul compensatoriu, dar că o abrogare ”abruptă” a legii ar putea duce la un val de condamnări la CEDO, în condiţiile în care nu s-ar lua alte măsuri precum extinderea capacităţii sistemului de detenţie sau creşterea numărului consilierilor de probaţiune.

 

 

Cele mai citite

Irina Begu, victorioasă la revenirea în circuit

Irina Begu a revenit în circuitul profesionist de tenis după o absență de șapte luni cu o victorie. Românca de 33 de ani s-a...

Facturi mai mici la gaze și electricitatea de la 1 aprilie. Ministrul energiei anunță noi scheme de plafonare

Ministerul Energiei se pregăteşte săptămâna aceasta de o optimizare a schemei de compensare/plafonare prin care facturile la energie şi gaze s-ar mai putea ieftini,...

Schimbări importante în noul update Apple. iOS 18 va redefini experiența utilizatorilor

Cu lansarea iminentă a iOS 18, Apple se pregătește să redefinească complet experiența utilizatorilor iPhone, oferindu-le o libertate neegalată în personalizarea ecranului de pornire....
Ultima oră
Pe aceeași temă