Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Proiectul care abrogă Legea recursului compensatoriu a trecut de Comisia juridică a Camerei

Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a declarat marţi, după ce proiectul care abrogă legea recursului compensatoriu a trecut de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, că lucrurile se îndreaptă către o lege adoptată de Parlament, nu către o OUG.

Rl online 0 comentarii

03.12.2019 - 14:44

El a mai anunţat că va informa CEDO că o atfel de măsură a fost necesară din cauza stării de nesiguranţă.

Proiectul care abrogă legea recursului compensatoriu a fost adoptat în comisie cu unanimitate de voturi, urmând să intre în dezbaterea plenului.
 
"După cum vedeţi, se îndreaptă lucrurile către o lege. O să merg în primul rând să informez CEDO de ce s-a ajuns la acestă lege şi ce avem de gând să fecem în sistemul penitenciar - să creştem numărul de locuri şi mai ales să îmbunătăţim condiţiile. Este nevoie de un management mult mai aplicat privind imbunătăţirea condiţiilor de detenţie", a afirmat Cătălin Predoiu.
Întrebat dacă a avut discuţii în contradictoriu cu premierul Orban, în condiţiile în care săptămâna trecută el susţinea că abrogarea peste noapte a recursului compensatoriu ar avea efecte mai grave, Predoiu a explicat: "Nu, noi nu am susţinut lucruri diferite. Întotdeauna am spus că vom aplica acest program de guvernare. S-a ajuns la această interpretare poate pentru că am fost reticent pentru adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru abrogarea recursului”.
 
Întrebat ce argumente va aduce CEDO, ministrul Justiţiei a declarat că va explica faptul că starea de nesiguranţă nu mai poate fi tolerată.
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, anunţa săptămâna trecută că sprijină propunerile legislative care să ducă la abrogarea legii privind recursul compensatoriu, dar că o abrogare ”abruptă” a legii ar putea duce la un val de condamnări la CEDO, în condiţiile în care nu s-ar lua alte măsuri precum extinderea capacităţii sistemului de detenţie sau creşterea numărului consilierilor de probaţiune.

 

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...