4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăProiect privind parteneriatul de viață, depus la Parlament

Proiect privind parteneriatul de viață, depus la Parlament

 „Există deja, în circuitul parlamentar, proiecte excelente cu prevederi similare. Consider că proiectul CNCD, al cărui semnatar sunt, rămâne un etalon. Din păcate, contextul politic în care aceste proiecte au plecat la drum a fost unul nefavorabil, partidele grăbindu-se să le respingă sau să le îngroape în comisii”, explică Raețchi.  

El adaugă că ar fi „stingheritor” pentru România să încheiem și anul 2020 fără o formă juridică specifică, în condițiile în care, recent, comisarul pentru drepturile omului din cadrul Consiliului Europei a constatat absența unei legislații pe această temă în România, considerând că acest lucru reprezintă „o discriminare”.

El mai spune că această carență izolează țara noastră în Europa, unde versiuni ale parteneriatului civil, parteneriatului de viață sau parteneriatului înregistrat există în Austria, Andora, Belgia, Croația, Cehia, Danemarca, Elveția, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Islanda, Irlanda, Luxemburg, Marea Britanie, Olanda, Norvegia, Portugalia, Slovenia, Spania, Suedia și chiar Ungaria. 

„Sper că partidele parlamentare, învățând din lecțiile Referendumului pentru Familie, vor sprijini acest proiect – sau vor scoate din sertarele Parlamentului unul similar, ascuns din rațiuni electorale – care ar sincroniza România cu statele din nucleul civilizației occidentale: Germania, Franța, Statele Unite, Marea Britanie”, mai adaugă liberalul.

Deputatul își exprimă profundul respect pentru doctrina conservatoare și pentru învățăturile Bisericii, dar care este însă o discriminare nu trebuie menținută numai de dragul „îndreptățirii” morale asupra drepturilor și libertăților altor persoane. „Nedreptățile – de la sclavie la rasism și homofobie – vor fi întotdeauna învinse și eliminate, iar cei care au insistat să le susțină, împotriva unei toleranțe elementare, vor beneficia de o posteritate amară”, subliniază liberalul.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă