15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăProiect legislativ: Ziua de 14 septembrie, Ziua Naţională a Constructorului

Proiect legislativ: Ziua de 14 septembrie, Ziua Naţională a Constructorului

Potrivit iniţiatorilor, autorităţile publice centrale şi locale, precum şi organizaţiile non-guvernamentale vor organiza manifestări şi acţiuni publice dedicate acestei zile.

Potrivit expunerii de motive din proiectul legislativ, construcţiile reprezintă o pondere foarte mare din PIB, reunind peste 10% din forţa de muncă a României.

“Rezultatul muncii constructorilor este într-o continuă interacţiune cu fiecare cetăţean, fie că este vorba despre domeniul public, fie despre cel privat. Breasla Constructorilor a reuşit să se impună în economia românească reprezentând deseori <motorul economiei>, chiar dacă în această perioadă acest sector nu este reprezentat la adevărata sa valoare în PIB-ul românesc”, se mai arată în sursa citată.

De asemenea, iniţiatorii afirmă că la 14 septembrie 1895 a fost inaugurat cel mai mare pod din Europa continentală: podul Feteşti – Cernavodă, cunoscut sub numele de “Podul Anghel Saligny” sau „Podul Carol I”.

În acelaşi proiect mai este precizat faptul că cei aproape 400.000 de lucrători din domeniul construcţiilor “merită o astfel de atenţie”, deoarece forţa de muncă este deficitară, iar “tinerii nu mai sunt atraşi de meseriile din construcţii, de regulă, meserii grele”.

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă