19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăPrimul deputat care renunță la pensia specială

Primul deputat care renunță la pensia specială

Într-un mesaj postat pe Facebook, el a arătat că USR “şi se pare că şi PLUS” devin partide în care câştigă cine “are control pe filială”.

“În 2016 am intrat în politică plin de entuziasm şi dorinţă. Nu ştiam cum trebuie construit un partid sau cum ar trebui să fie lucrurile în Parlament, dar am descoperit pe parcurs că ambele merg pe drumul greşit. Am luptat în USR pentru principiile şi valorile în care cred. Pentru interzicerea cumulului de funcţii care creează baroni locali. Pentru vot reprezentativ. Pentru transparentizarea cheltuirii sumelor forfetare ale parlamentarilor. Am vorbit sistematic despre meritocraţie, despre cum ar trebui să măsurăm performanţa unui parlamentar. Unele din aceste lupte le-am pierdut. USR şi se pare că şi PLUS devin partide în care câştigă cine ‘are control pe filială’. Demisionez din USR. Dar şi din Parlament”, a scris Zainea.

El a apreciat că “doar un mesaj politic extrem de puternic” mai poate produce schimbările pe care societatea le aşteaptă de 30 de ani.

Zainea adaugă că susține limitarea mandatelor pentru orice funcţie publică și un vot pentru persoane, nu pentru liste. Un stat în care oamenii ajung în funcţii pe merit, nu un stat capturat de impostori.

El spune că demisionează și din Parlament ca gest de onoare și pentru a renunța la pensia specială. „Oricum ar fi urmat s-o fac în ultima zi de mandat, pentru a nu rămâne cu tinicheaua pensiei speciale agăţate de coadă. E o discuţie mai veche între parlamentarii USR, încă de la preluarea mandatelor, de care colegii mei sper să nu uite. Dacă corupţia este considerată un cancer al societăţii româneşti, cred că pensia specială este un fel de… COVID: îi omoară cu zile pe cei vulnerabili, în timp ce ‘norocoşii’ nu prezintă niciun fel de simptome”, a menţionat Zainea.

Potrivit Statutului senatorilor și deputaților, pensia specială nu poate fi încasată decât dacă mandatul este complet – de fix patru ani.

Zainea a candidat la Primăria Comunei Chiajna însă nu a reușit să obțină un mandat. El este unul dintre inițiatorii Legii mirosurilor.

 

Cele mai citite

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...
Ultima oră
Pe aceeași temă