14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăPrimele reacţii, după ce doi membri PSD au fost respinşi la Cotroceni

Primele reacţii, după ce doi membri PSD au fost respinşi la Cotroceni

„Este un demers de campanie al preşedintelui Iohannis să blocheze Guvernul”, a declarat Florin Iordache, pentru Mediafax, fiind întrebat cum vede refuzul preşedintelui de numire pentru ministerele Transporturilor şi Dezvoltării, şi anume, Mircea Drăghici şi Lia Olguţa Vasilescu.

Chestionat dacă social-democraţii vor demara procedura de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, Florin Iordache a spus că la PSD este în analiză acest demers.

„Nu ştiu încă cu suspendarea. Trebuie să analizăm şi noi ce facem, dar modul în care blochează şi se opune oricum, indiferent ce decizii ale CCR, indiferent de lege, nu este normal”, a adăugat Iordache.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat vineri că va respinge propunerile premierului Viorica Dăncilă pentru ministerele Transporturilor şi Dezvoltării, şi anume, Mircea Drăghici şi Lia Olguţa Vasilescu.

Ştefănescu, despre respingerea miniştrilor: Aşa i s-a năzărit lui Klaus Werner Iohannis

Secretarul general al PSD Codrin Ştefănescu a declarat, vineri, că două locuri sunt neocupate în Guvern, cel de Transporturi şi Dezvoltare, „pentru că aşa i s-a năzărit lui Klaus Werner Iohannis”, precizând că acest lucru va trebui explicat partenerilor europeni.

„La Transporturi şi Dezvoltare nu o să avem cine să conducă. Partenerii noştri din Europa o să întrebe <dar cine o să conducă, cine îşi asumă?>. O să spunem <noi, nu avem cine pentru că la noi domnul Klaus Werner Iohannis nu vrea să numească>. Două locuri sunt goale pentru că aşa i s-a năzărit lui Klaus Werner Iohannis. Ne-am pricopsit cu o mare pacoste la Cotroceni”, a afirmat Codrin Ştefănescu, într-o intervenţie vineri la Antena 3.

Acesta a adăugat că bugetul a fost blocat tot de şeful statului, deoarece nu a avut la timp avizul în CSAT. Social-democratul a adăugat că bugetul pentru acest an este gata.

„Ne-a vorbit că nu avem buget, când bugetul e blocat în CSAT. Bugetul este gata. Noi putem să îl depunem săptămâna viitoare şi să îl aprobăm în sesiune extraordinară. Noi nu o să îi permite lui Iohannis să îşi facă guvernul lui, că mâine poimâine o să vină să spună <ia luaţi-l voi pe Cioloş la Transporturi, că mai scap şi de un contracadidat>”, a conchis Codrin Ştefănescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că va respinge propunerile premierului Viorica Dăncilă pentru ministerele Transporturilor şi Dezvoltării, şi anume, Mircea Drăghici şi Lia Olguţa Vasilescu.

Administraţia prezidenţială anunţă joi că preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru constatarea vacanţei unei funcţii de membru al Guvernului prin demisia lui Paul Stănescu, viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice.

Totodată, şeful statului a semnat decretul de vacantare a postului de ministru al Transporturilor, după demisia lui Lucian Şova.

Cele două ministere funcţionează cu miniştri demisionari de o lună. Premierul a anunţat, în urmă cu două zile, că preşedintele a informat-o că nu va accepta propunerile Lia Olguţa Vasilescu (la Ministerul Dezvoltării) şi Mihai Drăghici (la Transporturi).

O decizie a Curţii Constituţionale din 19 decembrie arată că şeful statului era obligat să emită de îndată decretele de constatare a vacantării celor două funcţii de ministru şi să răspundă motivat legat de numirile noilor miniştri.

Cele mai citite

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă