Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, a anunțat că l-a dat în judecată pe prefect

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a anunţat miercuri seară că l-a dat în judecată pe prefectul judeţului, Marian Şerbescu, cerând anularea ordinului de încetare a mandatului de consilier local pentru viceprimarul Gabriel Harabagiu.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 29.03.2018 - 07:53

Mihai Chirica susţine că prefectul de Iaşi, Marian Şerbescu, ar fi trebuit să emită ordinul de încetare a mandatului de consilier în cazul lui Gabriel Harabagiu pe baza unei proceduri, şi nu doar pentru că a primit un document de la filiala judeţeană a PSD Iaşi.

"L-am acţionat în judecată pe domnul prefect, pentru că el nu este pe moşia lui. Când PSD i-a trimis documentul cu excluderea domnului Harabagiu din partid, prefectul ar fi trebuit să emită ordinul în baza unei proceduri. El nu este un poştaş", a afirmat primarul Mihai Chirica. Edilul ieşean susţine că prefectul a fost împins "puternic" din spate de către PSD şi că s-a conformat rapid cererii partidului de îndepărtare din funcţie a viceprimarului Gabriel Harabagiu.

În replică, Marian Şerbescu a declarat pentru News.ro că ordinul privind încetarea mandatului se referă la consilierul Gabriel Harabagiu şi că nu înţelege care este rolul primarului în această poveste. "Domnul Harabagiu are dreptul să conteste în instanţă, cum înţeleg că a şi făcut-o. Dar primarul ce treabă are? Nu ştiu în ce calitate a făcut-o. Dreptul la apărare este al lui Harabagiu. Ordinul prefectului priveşte o persoană anume", a afirmat prefectul de Iaşi.

Vineri, prefectul de Iaşi a anunţat că a semnat ordinul de încetare a mandatului de consilier pentru Gabriel Harabagiu, după ce acesta a fost exclus din PSD. Cum Harabagiu este şi viceprimar, el îşi pierde automat şi funcţia deţinută în Primărie. Tot vineri, la câteva ore după anunţul prefectului de Iaşi, primarul Mihai Chirica a spus că a plecat încă de joi în concediu de odihnă şi că prerogativele sale au fost preluate de către viceprimarul Gabriel Harabagiu. Chirica a precizat că nu ştie nimic despre decizia Prefecturii şi că până la revenirea din concediu Harabagiu este cel care gestionează treburile curente în Primăria Iaşi.

Comentarii

loading...