9.1 C
București
joi, 23 martie 2023
AcasăPoliticăPrimarul din Oradea dezvăluie ce a discutat cu președinta Republicii Moldova

Primarul din Oradea dezvăluie ce a discutat cu președinta Republicii Moldova

Primarul din Oradea, Florin Birta, dezvăluie ce a discutat cu președinta Republicii Moldova, pe parcursul scurtei vizite pe care Maia Sandu a făcut-o în vestul României.

„Întâlnirile sunt oportunități care ne ajută să dezvoltăm noi relații, să schimbăm opinii, bune practici pentru a identifica soluții la problemele cu care se confruntă societatea europeană.

O astfel de întâlnire a fost și cea cu președinta Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, pe care am avut plăcerea și onoarea să o primesc în Primăria Oradea și să-mi exprim sentimentele de stimă pentru profilul de lider implicat pentru a scrie un capitol nou al Republicii Moldova.

Aprecierile dumneaei pentru dezvoltarea orașului și a județului nostru și interesul pentru dezvoltarea de proiecte comune reconfirmă direcția performantă a administrației orădene și județene.

În semn de respect față de frații noștri din Moldova, Municipiul Oradea și județul Bihor colaborează pentru construcția unui parc public în Băcioi, o suburbie a Chișinăului”, a anunțat primarul Florin Birta într-un mesaj postat pe internet.

Șefa de stat a Republicii Moldova a sosit la Oradea pe 7 ianuarie 2023. Vizita a fost foarte discretă, fără prezența vreunui oficial de la București. Totuși, președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu primarul municipiului Oradea și cu președintele Consiliului Județean, Ilie Bolojan.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Regatul Unit infirmă că tancurile Challenger 2 livrate Ucrainei ar avea un risc ridicat de radiații

Regatul Unit a confirmat că va furniza Ucrainei gloanțe cu capacitate de penetrare a blindajului, alături de tancurile Challenger 2, dar a insistat că au un risc scăzut de radiații. Uraniul sărăcit "este un component standard și nu are nicio legătură cu armele nucleare", a declarat Ministerul Apărării. "Armata britanică a folosit uraniu sărăcit în proiectilele sale de...
00:00:42

VIDEO: Momentul în care rachetele lovesc apartamentele din Ucraina

Rachete rusești au lovit miercuri (22 martie) clădiri rezidențiale din orașul ucrainean Zaporizhzhia, a declarat președintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy. Imaginile filmate cu telefonul mobil...

O vilă istorică Beaux-Arts din centrul Capitalei se vinde cu patru milioane de euro

Un „hotel particulier” splendid de 1.000 mp situat în inima capitalei se vinde cu patru milioane de euro pe Storia.ro, platforma de imobiliare cu cele mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă