4 C
București
marți, 6 decembrie 2022
AcasăPoliticăPreședinții PSD și PNL, Ciolacu și Ciucă, fac împreună o vizită în...

Președinții PSD și PNL, Ciolacu și Ciucă, fac împreună o vizită în Japonia

Doi oficiali români de rang înalt, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, fac, împreună, o vizită în Japonia.

Marcel Ciolacu este președinte PSD și al Camerei Deputaților iar Nicolae Ciucă este președinte PNL și prim-ministru. Inclusiv această vizită comună vine să confirme bunele relații personale dintre cei doi politicieni, în ciuda divergențelor dintre partidele pe care le conduc.

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu s-au întâlnit, luni dimineață, cu Liga Parlamentară de prietenie Japonia-România, condusă de președintele Ichiro Assawa.

Vizita delegației României în Japonia este prilejuită de funeraliile de stat organizate în memoria fostului prim-ministru Shinzo Abe. El a fost primul șef de guvern nipon care a vizitat România. Shinzo Abe a lansat și Parteneriatul Strategic Japonia – România. Acel moment istoric a avut loc în contextul primirii de către președintele Klaus Iohannis, în anul 2018. Vizita delegației României are loc în perioada 26-28 septembrie 2022.

Vizită în Japonia, cel mai mare investitor asiatic în România

La întâlnirea cu Liga Parlamentară de prietenie Japonia-România, premierul Ciucă a subliniat că „încheierea Parteneriatului Strategic între România și Japonia este nu numai un act realizat la momentul oportun, dar și o moștenire pe care o lasă fostul premier Shinzo Abe în sfera politicii externe, care reflectă viziunea sa remarcabilă în acest domeniu, atribuind României un rol relevant în această regiune”, a transmis Guvernul României.

„Componenta de securitate și apărare reprezintă unul din cei patru piloni de cooperare ai viitorului nostru parteneriat, de mare interes pentru ambele părți. Coordonarea strânsă și permanentă între noi este cu atât mai importantă și necesară în contextul provocărilor strategice cu care ne confruntam”, a afirmat premierul Ciucă.

Discuțiile s-au referit și la cooperarea economică, Japonia fiind cel mai mare investitor asiatic in România. „Premierul a subliniat determinarea Guvernului român de a impulsiona componenta de investiții, având în vedere dinamica încurajatoare din ultima perioadă a contactelor bilaterale și oportunitățile oferite de țara noastră in domeniile energiei verzi, infrastructurii de înaltă calitate și inovației, producției de hidrogen verde, infrastructurii de transport”, a anunțat Guvernul României.

Japonia are o relație foarte bună cu întreaga Uniune Europeană.

Luni la amiază, delegația României se întâlnește cu delegația Guvernului Japoniei, condusă de premierul Fumio Kishida.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 286: aproximativ 70 de rachete de croazieră au fost folosite de armata Moscovei în ultimele atacuri

Armata rusă a folosit ieri aproape 70 de rachete de croazieră în noul val de atacuri asupra unor ţinte din Ucraina, potrivit apărării aeriene...

Un incendiu s-a produs pe platforma Kronospan din Sebeş

Un incendiu a izbucnit în noaptea de luni spre marţi pe platforma Kronospan din Sebeș, producător de plăci pe bază de lemn, ca urmare...

România în Schengen: Cătălin Predoiu a discutat cu ambasadoarea Regatului Suediei, Therese Hyden

Poziţia Guvernului de la Stockholm de susţinere a intrării României în spaţiul Schengen, Legile Justiţiei şi activitatea procurorilor din România care anchetează infracţiuni din...
Ultima oră
Pe aceeași temă