Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: arhivă

Președintele răspunde amenințărilor PSD cu moțiunea de cenzură

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că nu sperie pe nimeni faptul că "PSD vrea să ameninţe cu moţiune de cenzură", adăugând că acesta este un drept constituţional al social-democraţilor, informează Agerpres.

Share

Redacția Online 0 comentarii

10.12.2019 - 18:36

"În primul rând, este dreptul constituţional al grupului PSD să depună moţiune de cenzură", a spus preşedintele.

"Dar, în acelaşi timp, trebuie să fim conştienţi de faptul că acest Guvern minoritar este hotărât şi doreşte să se adopte legislaţie care este şi necesară şi oportună şi aşteptată de români. Şi eu sunt convins că se va evalua foarte bine riscul, de exemplu, angajării răspunderii. Dar faptul că PSD-ul vrea să ameninţe cu moţiune de cenzură nu sperie pe nimeni", a adăugat Iohannis.

Atenţionat asupra faptului că lideri ai UDMR s-au arătat deschişi demersului de a susţine o moţiune de cenzură a PSD, şeful statului a afirmat că "toată lumea se arată deschisă la tot felul de lucruri care consideră dumnealor că sunt interesante sau care aduc atenţia publicului".

"În practică, dacă se intră în procedură, se numără voturile şi se va şti care este rezultatul", a susţinut el.

Întrebat dacă adoptarea unei moţiuni de cenzură a PSD ar fi un prilej pentru declanşarea alegerilor anticipate, preşedintele Iohannis a spus: "Cu siguranţă. Deci şi asta este bine să înţeleagă toată lumea. Dacă printr-o angajare a răspunderii, Guvernul Orban pică, este primul pas spre anticipate, clar. Că se vor realiza sau nu, sigur este o chestiune care se va vedea la momentul respectiv".

Comentarii