21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăPreședintele PSD Marcel Ciolacu este convins că moțiunea va trece

Președintele PSD Marcel Ciolacu este convins că moțiunea va trece

“Avem pe 28 votul pe – aşa cum am promis – eliminarea pensiilor speciale, în dezbatere şi pe urmă vot final. Pe data de 29 primul-ministru va veni şi îşi va asuma răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi. Avem trei zile calendaristice să depunem moţiunea. Noi textul moţiunii îl avem discutat. Este făcut. Avem toate semnăturile necesare. În acest moment, au semnat membri ai PSD şi ai UDMR”, a spus Ciolacu citat de Realitatea.net, într-o conferinţă de presă la Timişoara.

El a subliniat de asemenea faptul că demersul moțiunii de cenzură nu vizează preluarea guvernării de către formuțiunea sa.

“Demersul nostru este pentru a apăra un principiu democratic, respectiv să nu modifici legile electorale, foarte importante în orice stat şi în orice colţ al lumii, în ultimele şase luni de desfăşurare a lor. Cu alte cuvinte, nu ai dreptul să modifici regulile în timpul jocului. Chiar dacă se spune că mai sunt patru luni – mai sunt patru luni calendaristice -, în cele patru luni sunt 45 de zile de campanie electorală, o lună de depunere a candidaturilor, de mers la tribunal, validare a lor. Cu alte cuvinte, în joc mai este o lună de zile înainte de începerea tuturor procedurilor. (…) Cred în continuare că moţiunea va trece”, a spus Ciolacu.

Preşedintele interimar al PSD a declarat că în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis nu va accepta propunerea unui guvern de uniune naţională, social-democraţii vor aştepta propunerea acestuia.

“Nu este un proiect politic în spatele acestei moţiuni. Este o moţiune specială, care ne conferă acest atribut deoarece prim-ministrul a venit cu asumarea răspunderii. În 30 de ani au fost vreo trei asumări şi acum avem vreo şapte, dar fiecare interpretează Constituţia şi o pune în aplicare cum crede de cuviinţă. Eu consider că este un demers forţat şi este un abuz. Asta nu înseamnă că în această sesiune parlamentară PSD împreună cu alte forţe politice nu vor depune altă moţiune de cenzură în jurul unui proiect politic. Am şi văzut astăzi în declaraţiile liderului Pro România, domnul Victor Ponta, că şi-ar dori o astfel de moţiune”, a mai spus Ciolacu conform Realitatea.net.

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă