Președintele Klaus Iohannis a decis: Viorica Dăncilă este noul premier al României

Anunț de ultimă oră de la Cotroceni. Președintele Klaus Iohannis a anunțat că este de acord cu propunerea PSD pe postul de prim-ministru. De asemenea,a mai îndemnat partidul de la guvernare să se mobilizeze și să facă dovada capacității de a conduce și a-și respecta promisiunile.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 17.01.2018 - 17:46

Președintele Klaus Iohannis a afirmat în discursul său o susține pe Viorica Dăncilă în postul de premier, după ce a cumpănit îndelung asupra argumentelor venite din partea politicienilor, dar și a cetățenilor care și-ăau exprimat opiniile, inclusiv în mediul virtual. 

Am ascultat opiniile și argumentele politcienilor, dar și opiniile oamenilor simpli, am citit mesaje, inclusiv pe rețelele de socializare. Sunt foarte multe opininii și argumente. Sunt argumente legate de politica partidelor. Sunt multe argumente legate de politica internă și externă și de securitatea României.

Am ascultat și citit cu atenție toate aceste opinii și argumente și le-am cântărit. Acum trebuie să decid. (...)

Această decizie trebuie să fie conformă cu Constituția și deciziile Curții Constituționale în materie de desemnare, în primul rând. (...)

Cântărind toate argumentele și ținând cont de situația concretă din Parlament, am decis să dau PSD-ului încă o șansă și să desemnez persoana propusă de PSD - pe doamna Dăncilă.

Dar acum PSD-ul trebuie să performeze. Românii au mari așteptări; și eu am mari așteptări. PSD-ul a promis țării în campanie, și după campanie lucruri importante. A promis salarii, pensii, școli, manuale, spitale, infrastructură, dar, până acum, prea puțin s-a realizat.

Acum PSD trebuie să dovedească că face ce a promis. După două guverne eșuate, acum primesc șansa de a dovedi că știu ce trebuie și cum se face.

Invit pe toți cei implicați în proceduă să se mobilizeze și dă lucreze repede și bine. (...)

Comentarii