11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăPreședintele Iohannis va ataca la CCR Legea Referendumului

Președintele Iohannis va ataca la CCR Legea Referendumului

Președintele Iohannis a explicat, miercuri, că are ”oarece nemulţumiri”, în contextul în care Parlamentul a aprobat Legea Referendumului în varianta iniţială, fără să ţină cont de temele din cererea de reexaminare formulată de şeful statului.

”Legea referendumului, aşa cum a ajuns acum la mine, nu va fi promulgată. Eu am oarece nemulţumiri faţă de această lege şi voi solicita opinia Curţii Constituţionale”, a anunţat Klaus Iohannis.

Întrebat dacă va participa la mitingul anunţat de PSD pentru susţinerea familiei tradiţionale, şeful statului a spus: ”Să vedem odată mitingul organizat şi să vedem care va fi scopul acestui miting. Nu pot să mă pronunţ despre o chestiunea care este, momentan, doar la nivel de idee”.

Pe de altă parte, preşedintele Iohannis a spus că nu se va opune referendumului pentru redefinirea familiei.

”Referendumul a fost solicitat de un număr important de cetăţeni şi cu siguranţă atunci când Parlamentul va decide că e nevoie să se ţină, se va ţine acest referendum. Aici rolul preşedintelui se pare că este în curs de diminuare prin demersurile pe care le face Parlamentul, legislaţia încă este în circuit şi vom vedea cum se finalizează”, a declarat Iohannis.

Liviu Dragnea a anunţat, luni, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD, că a propus şi s-a aprobat organizarea unui miting de amploare în luna mai, pentru susţinerea familiei tradiţionale. Preşedintele PSD a spus că motivul pentru care a decis să propună organizarea unui astfel de miting este acela de de elimina orice nelămurire în legătură cu abordarea partidului pe care îl conduce pe acest subiect.

“Cea mai importantă decizie este cea legată de propunerea pe care am făcut-o colegilor mei să organizăm un miting mare al PSD pentru susţinerea familiei tradiţionale. Vreau să organizăm acest miting şi am luat şi astăzi decizia asta, pentru a nu mai exista niciun echivoc în abordarea pe care o are PSD pe acest subiect”, a spus preşedintele PSD.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

ROCA Investments înregistrează creștere pentru al șaselea an consecutiv, în pofida unui an plin de provocări, și o valoare de piață de 81,64 mil...

ROCA Investments, cea mai dinamică companie de private equity din România, celebrează șase ani de activitate pe piața locală. Compania anunță o evaluare curentă...

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...
Ultima oră
Pe aceeași temă