Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Președintele Iohannis îi indică direcția premierului Orban: "Suntem în stare de alertă"

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, la amiază, că "Suntem în stare de alertă", în condițiile în care nici CNSU nici Guvernul Orban nu începuseră încă discuția pe acest subiect.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 15.07.2020 - 16:03

Șeful statului a anunțat, miercuri, că suntem în stare de alertă și a cerut locuitorilor României să respecte măsurile de protecție indicate, în acest cadru, pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

"Este evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile", a precizat șeful statului.

Anunțul lui Iohannis vine în momentul în care starea de alertă ar expira la data de 17 iulie. Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) și Guvernul urmează să se reunească, miercuri după-amiază, sub conducerea premierului Orban, pentru a discuta o eventuală prelungire a stării de alertă.

În această situație, anunțul șefului statului a devansat decizia CNSU și a Guvernului, ceea ce îl pune pe premierul Orban într-o situație delicată, încurajând speculațiile conform cărora nu premierul Orban, ci președintele Iohannis conduce Guvernul.

Comentarii

loading...