13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăPreședintele Iohannis a discutat telefonic cu noul șef de stat israelian

Președintele Iohannis a discutat telefonic cu noul șef de stat israelian

Convorbirea se înscrie în dinamica „foarte bună” a contactelor bilaterale la nivel înalt din ultima perioadă, inclusiv în contextul recentei vizite a fostului preşedinte israelian Reuven Rivlin în România, la începutul lunii iunie, reflectând „soliditatea” relaţiei bilaterale, cu caracter strategic, precum şi faptul că Statul Israel rămâne cel mai important partener al ţării noastre în Orientul Mijlociu.

Discuţia a prilejuit un schimb de opinii în ceea ce priveşte stadiul şi perspectivele relaţiei bilaterale dintre România şi Israel, inclusiv colaborarea în combaterea pandemiei de COVID-19, în domeniul economic şi în cel al securităţii şi apărării, precum şi în format multilateral.

Administraţia Prezidenţială arată că, în cadrul discuţiilor, a fost reliefată relaţia apropiată de prietenie dintre cele două state şi popoare, în context fiind apreciată, în mod deosebit, contribuţia comunităţii de origine română din Israel la progresul societăţii israeliene.

Preşedintele Statului Israel a exprimat satisfacţie faţă de nivelul „foarte bun” al relaţiilor bilaterale, precum şi angajamentul pentru dezvoltarea şi aprofundarea cooperării în toate domeniile de interes comun.

Isaac Herzog a apreciat eforturile comune pentru combaterea pandemiei de COVID-19 şi a transmis apreciere pentru rolul comunităţii de origine română în societatea israeliană.

În plus, preşedintele Statului Israel a exprimat apreciere faţă de angajamentul constant al ţării noastre pentru combaterea antisemitismului şi asumarea trecutului.

 

 

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă