Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Preşedintele Curţii de Conturi Europene, în vizită oficială în România

Preşedintele Curţii de Conturi Europene, Klaus-Heiner Lehne, va efectua în perioada 19 - 20 noiembrie o vizită oficială în România, la invitaţia preşedintelui Curţii de Conturi a României, Mihai Busuioc.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 16.11.2018 - 11:22

Potrivit unui comunicat al Curţii de Conturi, invitaţia adresată preşedintelui Curţii de Conturi Europene are loc în contextul preluării de către România a Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene în prima jumătate a anului 2019, prilej cu care cei doi preşedinţi vor discuta în plan bilateral despre importanţa dezvoltării şi consolidării relaţiilor de cooperare dintre cele două Instituţii Supreme de Audit, despre activitatea specifică a acestora, precum şi despre alte teme de interes comun.

"Reformarea şi modernizarea Curţii de Conturi a României, obiective pe care mi le-am asumat încă din prima zi a mandatului, se pot realiza doar prin dialog, transparenţă şi schimb de experienţă. Mă bucură şi mă onorează vizita colegilor noştri de la Curtea de Conturi Europeană şi vreau să-l asigur cu această ocazie pe domnul preşedinte Klaus-Heiner Lehne că instituţia noastră este un partener deschis pe drumul promovării valorilor europene", a declarat preşedintele Curţii de Conturi a României, Mihai Busuioc.

De asemenea, pe agenda înaltului demnitar mai sunt prevăzute întrevederi cu preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, premierul Viorica Dăncilă, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, precum şi cu ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba.

De asemenea, preşedintele Curţii de Conturi Europene va susţine un discurs în faţa studenţilor Academiei de Studii Economice din Bucureşti, urmat de o sesiune de întrebări adresate de studenţii interesaţi de cunoaşterea modului de funcţionare a acestei instituţii în cadrul Uniunii Europene.

Comentarii

loading...