Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Președintele Comisiei Europene face glume pe seama schimbării frecvente a premierilor în România

Viorica Dăncilă a avut o întâlnire cu Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, care a reușit, în stilu-i caracteristic, să facă mișto de ceea ce se întâmplă în România: schimbările frecvente ale premierilor.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 21.02.2018 - 18:57

”Europa nu are niciun fel de secret pentru Viorica Dăncilă. Este cel de-al cincilea prim-ministru pe care-l primesc de la începutul mandatului meu şi să sperăm că acest ciclu se va opri şi că doamna prim-ministru va rămâne mai mult în funcţie pentru că, cumva, nu mai ştiu unde pleacă toată lumea cu care mă întâlnesc ca prim-ministru. Iohannis e un președinte pro-european, premierul, la fel, Crețu, la fel. Responsabilitatea viitoarei conduceri române e foarte mare. Am spus încă odată doamnei prim-ministru că sunt convins că MCV cu privire la România şi Bulgaria ar trebui să fie ridicat, terminat înainte de sfârşitul mandatului acestei comisii şi că locul Românei clar este în Spaţiul Schengen, nu mai trebuie să excludem România din aceste ambiţii cetăţeneşti care ţin de Spaţiul Schengen. Lucrurile funcionează bine, totuşi, câteodată putem avea impresia că anumite mijloace politice din România ar dori să-şi ia nişte libertăţi în ceea ce priveşte aplicarea strictă şi severă a regulilor statului de drept. Am vorbit cu doamna prim-ministru şi am avut convingerea că se vor face toate eforturile pentru ca sistemul judiciar să funcţioneze. Să sperăm că nu va fi supus la încercări.

Am evocat perspectiva preşedinţiei române în primul semestru din 2019 când totul va fi încununat cu summitul de la Sibiu (...) şi vom putea aproape să finalizăm dosarul cu privire la rezultatele financiare, extrem de importante pentru prietenii din România.”, a spus Jean Claude Juncker la conferința de presă cu Viorica Dăncilă.

”Trebuie să discutăm punctual ceea ce nemulțumește! În justiție nu trebuie să intervină nimeni, nu știu ce se va întâmpla cu Laura Codruța Kovesi. Trebuie să lăsăm justiția să își facă datoria. În România nimeni nu intervine, asta e un lucru bun. Aș vrea ca toți cetățenii din România, indiferent de funcție, să respecte directiva europeană care spune că există prezumția de nevinovăție și că justiția e înfăptuită de judecători.”, a spus Viorica Dăncilă.

Comentarii

loading...