17.4 C
București
vineri, 2 iunie 2023
AcasăPoliticăPreședintele AEP și-a dat demisia doar la insistențele PSD

Președintele AEP și-a dat demisia doar la insistențele PSD

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Mitulețu Buică, și-a dat demisia din această funcție, la două zile după ce ANI a anunțat că l-a reclamat la Parchetul General.

ANI făcuse anunțul în dimineața zilei de 9 ianuarie 2023. ANI semnala faptul că Mitulețu Buică a profitat de funcția lui pentru a-și angaja o cumnată la AEP. Inițial, președintele AEP a susținut că va ataca în justiție poziția ANI. Totuși, la data de 11 ianuarie 2023, Mitulețu Buică și-a dat demisia din fruntea AEP.

Această demisie s-ar fi produs după o discuție purtată în interiorul PSD, au dezvăluit surse politice. Imediat după ce a izbucnit scandalul, un senator PSD anunțase că acest partid nu acordă nimănui un „cec în alb”. Apoi, la 10 ianuarie, situația președintelui AEP a fost discutată în ședința Coaliției de guvernare.

Mitulețu Buică era președintele AEP din anul 2019, anterior fiind secretar general al instituției. De când era președinte, în AEP au fost angajate cel puțin o cumnată și o nepoată ale lui Mitulețu. Ambele rude ar fi lucrat la filiala AEP din Dolj. În plus, cumnata a fost și consiliera unuia dintre vicepreședinții AEP, Vajda Zsombor. Buică susținuse că Vajda Zsombor a fost cel care a propus angajarea și că el, ca președinte AEP, n-a făcut decât să aprobe propunerea de angajare.

Funcția de președinte al AEP are rang echivalent cu cel de ministru.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă