9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăPoliticăPremierul Tudose nu vrea să știe detalii despre evaluarea Codruței Kovesi

Premierul Tudose nu vrea să știe detalii despre evaluarea Codruței Kovesi

Premierul Mihai Tudose a declarat vineri, la România TV, că a refuzat să afle detalii referitoare la evaluarea procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, pentru că nu a vrut să influențeze politic decizia în acest sens.

Tudose a precizat că, deși ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a încercat să-i prezinte aspecte referitoare la evaluarea activității șefei DNA, acesta a refuzat:

“Nu, chiar nu. A vrut să înceapă să-mi spună şi am refuzat eu. Pe principiul ce nu ştii, e mai bine câteodată Chiar este problema lui, nu e o problemă de Guvern. În momentul în care şi eu ştiu şi spun: ‘Da, e bine, e rău’, deja încep să influenţez politic o decizie care chiar n-ar trebui să fie politizată”, a  spus Tudose. 

 
Șeful Executivului a mai precizat și faptul că fiecare ministru trebuie să îşi asume deciziile luate.

“Asta e cheia succesului, adică altfel de ce avem ditamai Cabinetul? Să îşi asume fiecare ministru decizia pe care o ia, prim-ministrul trebuie să coordoneze. Aici nu e o chestie de coordonat, de pus de acord este efectiv răspunderea domniei sale”, a mai spus Tudose.

Cele mai citite

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023, iar cifra de afaceri a ajuns la 1,6 miliarde de lei,...

Liberalii Nicu Bitea și Cosmin Șandru, achitați de ICCJ în faimosul proces cu deputatul AUR, Titi Stancu

După doi ani și jumătate de la plângerea făcută de parlamentarul AUR Titi Stoica împotriva domnilor Nicu Bitea și Cosmin Șandru, din PNL Timiș,...

VIDEO. Fermierii britanici protestează față de normele și acordurile comerciale post-Brexit

Londra a negociat "cele mai proaste acorduri comerciale din lume" după ieșirea Marii Britanii din UE, susține fondatorul organizației Save British Farming, potrivit Euronews. Fermierii...
Ultima oră
Pe aceeași temă