Premierul Tudose nu renunță la ideea restructurării Guvernului

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri, că este nevoie de o restructurare a Guvernului la un număr care să înceapă cu "1", însă a precizat că în afară de ministrul de Interne, Carmen Dan, nu mai are probleme cu niciun alt ministru.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 10.01.2018 - 22:52

"Noi dorim o eficientizare a actului de guvernare. Dorim ca cheltuielile cu funcţionarea statului să fie mai mici. 21 de ministere e cam mult. (...) Eu mi-aş dori să înceapă cu 1, nu cu 2. Că sunt 11, că sunt 19, măcar să înceapă cu 1. S-au creat de-a lungul timpului o mulţime de structuri ţinând de acelaşi minister în teritoriu, o mulţime de pui, le-aş dori cam comasate la loc, asta elimină şi birocraţia. (...) Noi ne-am angajat şi eu m-am angajat că voi face acest lucru - debirocratizare, o funcţionare mult mai coerentă a instituţiilor statului şi ne-am apucat de lucrul acesta. Dacă deranjează şi unii nu sunt de acord şi speculează că sunt tabere (...), ce vreţi să fac? Să spun că nu e bine ce gândesc? Eu aşa gândesc, aşa o văd. (...) Stau în funcţia aceasta atâta timp cât pot să fac ceea ce simt că pot să fac bine. Dacă nu mai pot să fac lucrul acesta, mă duc acasă. (...) Asta este convingerea mea fermă (n.r. - că este nevoie de o restructurare)", a spus Tudose, la Antena 3.

El a subliniat că îşi doreşte un Guvern mai suplu, cât mai aproape de cetăţean.

"Nu am niciun membru al Guvernului, cu excepţia cazului de astăzi (n.r. - Carmen Dan) - dacă mă întrebaţi ieri, aveam altă opinie, azi, când m-a minţit cu martori, mi-am schimbat părerea. În rest, nu am nicio problemă", a afirmat Tudose.

Premierul a mai susţinut că nu face parte din nicio tabără şi că este membru PSD.

Pe de altă parte, premierul a spus că ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, încearcă rezolvarea problemelor din domeniul sanitar. 
 

Comentarii