Pavel Filip (Foto: www.moldova.md)

Premierul Republicii Moldova: Singurul nostru plan este apropierea de Uniunea Europeană

Singurul plan al Republicii Moldova este apropierea de Uniunea Europeană, astfel încât parcursul european al ţării să devină ireversibil, a declarat, marţi, premierul Pavel Filip, informează site-ul deschide.md citat de Mediafax.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

03.04.2018 - 21:10

Şeful Guvernului Republicii Moldova a făcut această declaraţie în urma unei întrevederi la Chişinău cu o delegaţie a Parlamentului European.

"Pentru noi este importantă susţinerea în continuare din partea UE. Nu avem planul <A> sau <B>, avem un singur plan - apropierea de Uniunea Europeană, astfel încât parcursul european al ţării să devină ireversibil", a spus Pavel Filip.

Şeful guvernului de la Chişinău a apreciat sprijinul constant al Parlamentului European în promovarea parcursului european al Republicii Moldova şi în implementarea agendei de reforme, menţionând că atât Guvernul, cât şi Parlamentul, menţin ca prioritară implementarea Acordului de Asociere cu UE.

Europarlamentarii din Comisia pentru Afaceri Externe şi Comisia pentru Bugete se află în vizită de lucru în Republica Moldova, în perioada 3-6 aprilie. Scopul vizitei este de a evalua nivelul de implementare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană şi de a monitoriza eficienţa utilizării sprijinului financiar din partea Blocului comunitar.

Premierul Republicii Moldova a menţionat că Guvernul depune toate eforturile pentru îndeplinirea acţiunilor convenite pentru alocarea asistenţei macrofinanciare din partea UE.

Totodată, pentru a asigura o utilizare mai eficientă a asistenţei externe, a fost schimbat mecanismul de coordonare a acesteia. "În prezent banii publici sunt cheltuiţi cu multă prudenţă şi eficienţă maximă", a precizat Pavel Filip.

Europarlamentarii au încurajat autorităţile de la Chişinău să continue eforturile pentru consolidarea statului de drept, a sectorului justiţiei şi a mass-media, pentru investigarea fraudei bancare şi recuperarea activelor fraudate, precum şi pentru asigurarea condiţiilor pentru desfăşurarea unor alegeri parlamentare libere şi democratice.

Comentarii