19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăPremierul l-a convocat pe ministrul Apărării, pentru a discuta despre demisie. Cine...

Premierul l-a convocat pe ministrul Apărării, pentru a discuta despre demisie. Cine poate prelua conducerea MApN

Premierul Nicolae Ciucă l-a convocat pe ministrul Apărării, Vasile Dîncu, pentru a discuta despre o eventuală demisie a acestuia din fruntea Ministerului Apărării Naționale (MApN).

Discuția dintre premierul Ciucă și ministrul Dîncu se poartă în dimineața zilei de luni, 17 octombrie 2022. Dacă Vasile Dîncu rămâne și după această discuție în fruntea MApN, el ar urma să plece în vizită în Georgia. După cum se știe, ministrul Dîncu abia a revenit în România, sâmbătă seară, după ce a fost în vizită la Bruxelles.

Dacă însă Dîncu va fi demis sau va demisiona din funcția de ministru, această funcție îi va reveni tot unui politician din PSD. Conform înțelegerii din Coaliția de guvernare PSD – PNL – UDMR, postul de ministru al Apărării îi revine PSD. Din acest partid, ar putea fi numit ministru al Apărării Mihai Tudose. Acesta este în prezent europarlamentar. Anterior, Tudose a mai fost ministru al Economiei și prim-ministru.

Ministrul Apărării nu știe ce arme are Armata Română

Discuțiile despre retragerea lui Dîncu din funcția de ministru au pornit după ce Dîncu, de pe postul de șef al MApN, a comis o serie de gafe. Cea mai recentă dintre ele a fost o declarație în care Dîncu recomanda statelor occidentale să negocieze cu Rusia pe tema Ucrainei. În alte declarații, ministrul Dîncu făcea confuzii în ceea ce privește dotarea Armatei Române. Ministrul a confundat avioanele militare MiG cu avioanele F-16. De asemenea, a confundat distrugătoarele cu fregatele, susținând că Forțele Navale Române au trei distrugătoare. Ministrul Dîncu a comis o gafă și în ceea ce privește NATO, susținând că Austria (țară neutră) ar fi membru NATO.

Vasile Dîncu este de profesie sociolog. De asemenea, el este senator PSD. Sâmbătă seară, el a transmis un mesaj de la Bruxelles, în care anunța că se află într-o librărie. În acel mesaj, Dîncu se declara mulțumit că din librărie nu mai aude “proștii și ticăloșii”. Despre o demisie din fruntea MApN, Dîncu susținea, săptămâna trecută, că nu i-a cerut-o nimeni.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă