Cancelarul Austriei condamnă violenţele din timpul manifestaţiei de la Bucureşti

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a condamnat, în două mesaje postate pe contul său de Twitter, violenţele care au avut loc în timpul manifestaţiei de la Bucureşti, exprimându-şi regretul că printre răniţi figurează şi jurnalişti, dintre care unul lucrează la ORF.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 11.08.2018 - 16:44

"Libertatea de exprimare şi libertatea presei sunt libertăţi fundamentale ale Uniunii Europene, care trebuie protejate în mod necondiţionat", a subliniat Kurz, a cărui ţară asigură în prezent Preşedinţia prin rotaţie a UE.

Potrivit AFP, peste 450 de persoane au fost rănite şi în jur de 30 au fost arestate vineri seara, în timpul manifestaţiei împotriva guvernului de stânga al României, manifestaţie care a degenerat. Majoritatea manifestanţilor răniţi au trebuit să fie îngrijiţi după ce au inhalat gaze lacrimogene, în timp ce alţii au suferit contuzii. În jur de 30 de jandarmi se numără printre răniţi, dintre care 11 au fost spitalizaţi, adaugă agenţia de presă franceză.

Zeci de mii de români au ieşit în stradă vineri pentru a protesta împotriva guvernului social-democrat în mai multe oraşe din ţară şi în capitala Bucureşti, unde sute de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma ciocnirilor dintre manifestanţi şi forţele de ordine, au relatat în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă agenţiile de presă şi media internaţionale.

Criticată de opoziţia de centru-dreapta pentru intervenţia sa în forţă, jandarmeria română a asigurat că "a acţionat în mod gradual şi proporţional", ca răspuns la acţiunile violente ale mai multor zeci de huligani.

Comentarii