Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Premierul Dăncilă s-a întâlnit cu o delegaţie a Congresului SUA

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit marţi, la Guvern, cu o delegaţie a Congresului SUA condusă de Devin Nunes, preşedintele Comitetului Permanent pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite ale Americii, anunţă Guvernul.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 14.08.2018 - 16:14

Oficialii au discutat, printre altele, despre importanţa consolidării dialogului politic, despre potenţialul pe care ţara noastră îl are în vederea investiţiilor pe care SUA le-ar putea face, precum şi despre implicarea companiilor americane în domeniul explorării resurselor de hidrocarburi, în special în Marea Neagră.

Viorica Dăncilă a primit la Guvern o delegaţie a Congresului SUA condusă de Devin Nunes, preşedintele Comitetului Permanent pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite ale Americii.

Conform Executivului, Dăncilă a salutat sprijinul pe care Congresul SUA îl acordă Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii şi a reiterat importanţa pe care o dă ţara noastră acestui parteneriat. Premierul a subliniat interesul pe care îl are România pentru intensificarea consultărilor şi cooperării bilaterale pe temele de interes comun şi a discutat cu delegaţia americană despre viitoarea agendă politică bilaterală.

„Pe lângă importanţa consolidării dialogului politic, premierul Viorica Dăncilă a subliniat necesitatea dezvoltării dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic, având în vedere potenţialul mare de care România dispune, precum şi interesul pentru o prezenţă crescută a investitorilor americani. În context, a apreciat dinamica relaţiilor de cooperare în sectorul energetic şi implicarea tot mai pronunţată a companiilor americane în domeniul explorării resurselor de hidrocarburi, în special în Marea Neagră”, transmite Guvernul.

De asemenea, Dăncilă a amintit evoluţia ţării noastre în ceea ce priveşte securitatea regională şi a evidenţiat importanţa pe care o are Marea Neagră pentru securitatea euro-atlantică în ansamblul său. Premierul a subliniat importanţa deciziilor adoptate la Summit-ul NATO de la Bruxelles din iulie 2018 pentru securitatea şi stabilitatea flancului estic al Alianţei şi a menţionat contribuţiile României la securitatea euro-atlantică. Totodată, a precizat că România va continua să acţioneze ca un aliat responsabil.„

„Subiectul extinderii  Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică a figurat, de asemenea, pe agenda discuţiilor, premierul exprimând speranţa că autorităţile americane se vor pronunţa în favoarea extinderii Organizaţiei şi vor susţine candidatura României”, mai precizează Executivul în comunicatul de presă transmis marţi.

Comentarii