Viorica Dăncilă

Premierul Dăncilă despre eventuala revocare a lui Kovesi: Nu depinde de ce cred eu

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că ea nu a discutat şi nici nu va discuta cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, despre cererea de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 23.02.2018 - 14:43

"Nu am discutat despre acest lucru şi nu voi discuta. Justiţia trebuie să fie liberă şi nu trebuie să interfereze nimeni.Am ascultat raportul la televizor. Totul trebuie să îşi urmeze cursul şi nu trebuie eu să dau un verdict. Nu depinde ce cred eu sau ce e clar.Avem o Constituţie, avem legi şi fiecare trebuie să acţioneze în acest mod. Nu contează daca eu susţin sau nu un punct de vedere. Contează ca ceea ce a scris ministrul Justiţiei în acel raport, dacă este adevărat, înseamnă că toate lucrurile sunt îngrijorătoare şi trebuie luată o decizie. Decizia, nu mă întrebaţi pe mine, pentru că nu depinde de mine.", a declarat Viorica Dăncilă.

Pe de altă parte, Viorica Dăncilă susţine că ea va accepta o întâlnire cu preşedintele Iohannis pentru a discuta despre DNA, dacă şeful statului îi va solicita o asemenea întâlnire.

Acum câteva zile, înainte de declarațiile de presă de joi ale ministrului Toader, președintele Iohannis afirmase că premierul Dăncilă l-a informat că i-a dat mână liberă ministrului Justiției pentru a rezolva scandalul de la DNA.

Comentarii