22.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăPoliticăPremierul Dăncilă, convocat la Cotroceni de către Președintele Iohannis

Premierul Dăncilă, convocat la Cotroceni de către Președintele Iohannis

Întâlnirea vine în contextul în care în spaţiul public au apărut informaţii că Executivul vrea să adopte o OUG pentru graţiere şi amnistie.

Guvernul are programată marţi şedinţă, începând cu ora 14.00.

Liderii coaliţiei PSD-ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au infirmat informaţiile potrivit cărora Executivul ar avea intenţia adoptării unei astfel de ordonanţe de urgenţă.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a negat, luni, că Executivul ar intenţiona să adopte în şedinţa de marţi o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea, el afirmând că, într-o discuţie, premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, au infirmat zvonurile în acest sens.

“I-am întrebat pe doamna premier şi pe domnul ministru al Justiţiei dacă există vreo intenţie de adoptare a unei OUG de graţiere pentru şedinţa de Guvern de mâine (marţi – n.r.). Amândoi au infirmat aceste zvonuri apărute în spaţiul public.”, se arată în mesajul transmis de Liviu Dragnea Digi24.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că nu a discutat cu Liviu Dragnea despre ordonanţa de urgenţă privind amnistia şi graţierea, despre care unii spun că ar urma să fie dată pentru liderul PSD, dar că ”din cauza lui Dragnea” nu trebuie lăsaţi să sufere oameni nevinovaţi.

“Nu s-a discutat subiectul (unei ordonanţe de urgenţă privind amnistia şi graţierea – n.r.). Cred că a fost aruncat în presă pe anumite canale, nu e prima oară când se întâmplă şi atunci văd că foarte mulţi muşcă la subiect şi subiectul se umflă. Am fost şi astăzi întrebat dar nu am făcut declaraţii publice pentru că eram îmbrăcat nepotrivit. E un subiect care îi pasionează pe foarte mulţi. Să nu credeţi cumva că vreau să închid subiectul. Nu vreau să credeţi că mi-e teamă sau mă jenez să discut acest subiect. Primul lucru pe care vreau să îl remarc este cel că această idee a unei amnistii şi a unei graţierii nu ar fi de neconceput. S-a mai făcut în România, ultima dată cu foarte mulţi ani în urmă”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu la TVR.

Acesta a mai spus că o astfel de măsură trebuie analizată dacă este oportună sau nu.

Cele mai citite

FOTO. Loredana Groza, ca la 20 de ani. Vedeta a pozat în colanți

Loredana Groza, cunoscută pentru prezența sa în industria muzicală românească, a captat atenția publicului cu ultimele sale fotografii distribuite pe rețelele de socializare. Însă...

Președintele polonez Duda ar urma să se întâlnească cu Trump

Președintele polonez Andrzej Duda a declarat că s-ar putea întâlni cu Donald Trump în timpul unei vizite la New York săptămâna aceasta, în timp...

FMI a revizuit în scădere, la 2,8%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până...
Ultima oră
Pe aceeași temă