17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăPoliticăPremierul Ciucă ar pregăti o remaniere de guvern

Premierul Ciucă ar pregăti o remaniere de guvern

Premierul Ciucă ar pregăti o remaniere de guvern, prima de la instalarea în funcție a cabinetului său. Remanierea ar urma să fie precedată de o evaluare a activității fiecărui ministru.

—————–

UPDATE 22.03. Premierul Ciucă a declarat că el, personal, încă n-a făcut o evaluare a activității miniștrilor. Premierul a sugerat că el exclude o remaniere înainte ca el să facă evaluarea.

—————-

Audierile miniștrilor încep luni, 21 martie, la ora 13. Primul audiat va fi Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

O ședință a liderilor Coaliției de guvernare este programată în ziua de luni, 21 martie 2022. Întâlnirea de luni a fost confirmată de președintele PNL și al Senatului, Florin Cîțu. Acesta declara, luni dimineață, că PNL ar fi avut o imagine mult mai bună dacă n-ar fi existat “sincope în ultimele trei luni de zile”.

Cine ar fi demis la o remaniere de guvern

Potrivit unor surse politice, există disensiuni între PNL și PSD cu privire la activitatea miniștrilor celuilalt partid. Unul dintre cei despre care se zvonește că va fi demis este ministrul de Interne, Lucian Bode.

Un alt ministru cu poziție nesigură este cel al Energiei, Virgil Popescu. Despre Virgil Popescu, președintele PNL, Florin Cîțu, a avut cuvinte de apreciere.

Urmărește România Liberă și pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

ACAROM: Producția de mașini din România a crescut cu peste 7% la început de an

Producţia naţională de automobile a crescut, în primele trei luni ale acestui an, cu 7,1%, până la 152.912 de unităţi, comparativ cu acelaşi interval...

Ciolacu, declarații cu privire la discuțiile din Qatar

Într-o vizită oficială în Doha, capitala Qatarului, premierul Marcel Ciolacu a purtat miercuri întrevederi semnificative, conturând perspectivele de cooperare și colaborare între România și...

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...
Ultima oră
Pe aceeași temă