8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăPremierul Ciucă a vorbit cu Charles Michel despre Ucraina, Republica Moldova și...

Premierul Ciucă a vorbit cu Charles Michel despre Ucraina, Republica Moldova și aderarea la Schengen

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a discutat, luni, cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, despre situaţia din Ucraina şi din Republica Moldova, precum şi despre subiectul aderării ţării noastre la Schengen.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în cadrul unei cine de lucru a premierului român cu înaltul oficial european, aflat în vizită la Bucureşti, a fost analizată situaţia din Ucraina şi din Republica Moldova, îndeosebi din perspectiva impactului războiului Rusiei pe teritoriul ucrainean şi a acţiunilor hibride ale acesteia.

Preşedintele Consiliului European a adresat mulţumiri pentru demersurile responsabile şi determinate ale României în susţinerea Ucrainei şi Republicii Moldova.

La rândul său, premierul României a reliefat măsurile adoptate în sprijinul Ucrainei, reiterând necesitatea ca UE să rămână unită şi solidară.

“Nicolae Ciucă a subliniat şi nevoia continuării acţiunilor pentru stabilitatea economică şi pentru securitatea Republicii Moldova, apreciind inclusiv discuţiile pe margine lansării unei noi misiuni civile a UE care să susţină creşterea capacităţii Chişinăului de a gestiona ameninţări hibride. Prim-ministrul a arătat că România rămâne angajată să continue sprijinul pentru eforturile întreprinse atât de Ucraina, cât şi de Republica Moldova, în calitate de state candidate la UE”, se arată în comunicat, potrivit agerpres.ro.

Ciucă a vorbit cu Charles Michel despre situația din Ucraina și Republica Moldova, subiectul Schengen fiind discutat foarte serios

În acelaşi context, Charles Michel a declarat sprijin deplin pentru eforturile Bucureştiului de aderare la Schengen şi disponibilitatea de a se implica în facilitarea găsirii unei soluţii politice care să deblocheze decizia Consiliului UE.

De asemenea, premierul a confirmat continuarea demersurilor care să conducă la aderarea României la Schengen cât mai curând posibil, recunoscându-se implicit contribuţia pe care ţara noastră o are deja la asigurarea securităţii interne a UE, se mai menţionează în comunicatul Guvernului.

Preşedintele Consiliului European a fost primit, luni, la Bucureşti şi de preşedintele Klaus Iohannis. Charles Michel va efectua, marţi, o vizită şi în Republica Moldova.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Minivacanța de Paște după intrarea în Schengen. Peste 55% dintre români spun că vor călători mai mult în țările din spațiul Schengen de acum...

Românii se pregătesc pentru cea mai lungă minivacanță din acest an, în contextul în care anul acesta cele două sărbători (1 Mai și Paște)...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...
Ultima oră
Pe aceeași temă