Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Cîțu, către etnicii maghiari din România: "Să dezvoltăm împreună această ţară"

Premierul Cîțu a transmis, luni, un mesaj către etnicii maghiari din România, cu prilejul zilei de 15 martie.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 15.03.2021 - 10:46

Premierul Florin Cîțu a transmis, luni, un mesaj către etnicii maghiari din România, cu prilejul zilei de 15 martie, care este declarată drept "Ziua maghiarilor de pretutindeni".

"15 Martie este Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, cea mai importantă sărbătoare a comunităţii maghiare din România. Suntem diferiţi prin cultură şi tradiţii, dar aceste diferenţe nu ne separă, nu suntem adversari, dimpotrivă, trebuie să fim uniţi în diversitate, să devenim mai puternici şi mai înţelepţi, să construim împreună, să creăm valori. Înţelegerea diferenţelor şi aprecierea valorilor celuilalt contribuie la recunoaşterea reciprocă, implicit la o convieţuire armonioasă. Astăzi sărbătorim comunitatea maghiară din România, dar şi buna convieţuire pe care am dezvoltat-o în ultimele decenii", a transmis premierul Florin Cîţu.

Șeful Guvernului a lansat un apel pentru ca românii și maghiarii, împreună, să participe la dezvoltarea României. 

"Este momentul să punem bazele unui viitor comun, să dezvoltăm împreună această ţară. Sunt ferm convins că doar împreună vom reuşi să construim ţara în care dorim să trăim. În ultimul an, cu toţii am trecut prin multe încercări, prin situaţii fără precedent. Pandemia ne-a învăţat cât de important este să ai parteneri de încredere, iar acest moment îl vom depăşi împreună. Eforturile şi sacrificiile noastre ne vor duce spre un viitor mai bun, o viaţă mai bună pentru noi toţi. Dragi concetăţeni de etnie maghiară, vă transmit cele mai bune gânduri cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni. La mulţi ani tuturor maghiarilor din România!", a transmis premierul Florin Cîţu.

Comentarii