13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăPonta lupta pentru functia de premier cu traseisti din PSD, folosind acelasi...

Ponta lupta pentru functia de premier cu traseisti din PSD, folosind acelasi plan de tip “USL”

Ponta se implica in picarea Guvernului Dăncilă pentru a revendica de la Iohannis funcția de premier .

In anul 2006 exista Ordonanta stabilitatii politice care nu permitea “traseismul” insa Dăncilă nu a auzit de ea.

Pro Romania ar ramane azi un partid fara mandate in Parlament. Toti membrii Pro Romania sunt deputati sau membri in Parlamentul Romaniei pe spatele “masinariei PSD”, Victor Ponta, el insusi un traseist politic a reusit sa atraga intr-un partid “nedefinit” (greu de spus daca e de stanga sau de dreapta) cei mai multi politicieni “traseisti”.
 
Călin Popescu Tăriceanu, și-a anunțat luni demisia de la conducerea Senatului. Anterior, Tăriceanu intenționa să îşi amâne demisia.

Demisia lui Tăriceanu vine după ce ALDE s-a retras de la guvernare. Surse RL spun ca “răzgândirea “ acestuia are miza : Ponta premier si intrarea la guvernare dar cu Dăncilă out din conducerea PSD.
Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a afirmat sâmbătă la Mamaia că, după ce Călin Popescu-Tăriceanu îşi va da demisia din funcția de președinte al Senatului, unul dintre vicepreședinții social-democrați ai acestui for ar putea asigura interimatul.
Dăncilă a infirmat varianta potrivit căreia ar fi discutat cu liderul grupului ALDE, Daniel Zamfir, să preia președinția Senatului şi să treacă la PSD.
In schimb Daniel Zamfir a spus ca a primit oferta, însă a refuzat-o.

Victor Ponta este “alesul” spargerii PSD încă din anul 2014, când RL a scris intr-un articol semnat de Dan Turturica: “ singura soluție este spargerea PSD”.

Luptele din PSD pentru funcția de presedinte al Senatului intaresc ideea de preluare a lui Ponta pe usa din dos, a puterii in Parlament.

Ultima lovitura, cu Teodor Melescanu, un tradator politic de calibru nu face decat sa intareasca terenul gruparii Maior – Ponta in nucleul dur al guvernarii PSD.

Pe de alta parte nici înscrișii din partid in cursa nu se lasa mai prejos in sustinerea ipotezei cu revenirea lui Ponta:

Nicolae Moga, fost ministru de Interne, Titus Corlăţean, fost ministru de Externe şi Justiţie, Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiţiei, Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei, şi Şerban Nicolae, până recent lider al grupului PSD din Senat.

Toți, sunt apropiați ai lui Victor Ponta începând cu Robert Cazanciuc care este chiar ruda prin alianța, este soțul verișoarei lui Ponta -Cazanciuc Rodica.Oricare dintre aceștia, daca vor fi refuzați vor duce la scindarea partidului.
Planul lui Ponta este de a sparge PSD, de a pica Guvernul Dăncilă și de a revendica de la președintele Iohannis formarea unui guvern care să asigure tranziția până la alegerile parlamentare la termen din noiembrie 2020.

Ponta pune in aplicare, la virgula crearea USL, in fruntea căruia s-a cocoțat si pe baza căruia i-a lăsat si pe Crin Antonescu si pe Iohannis cu buza umflata.
Iată ce spunea, Klaus Iohannis, in 2014 in timpul dezbaterilor prezidențiale:
“Oare dl Băsescu i-a prostit pe romani când v-a pus premier? Pe mine m-refuzat, pe dvs. v-a pus”

Viorica Dăncilă, un politician „neinspirat” dar si lipsit de o minima consiliere

Ordonanța care a dat liber la Traseism politic, a fost inițiată de Dragnea, votata de Ponta cu opoziția Ambasadelor SUA si Marea Britanie
Ordonanța care a legalizat traseismul, a fost scrisă de Dragnea și adoptată  de Guvernul Ponta chiar în prag de alegeri si intrata in vigoare în plină campanie electorală cu două săptămâni înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale.  

Campaniile parlamentare implica foarte mulți bani din partea oricărui partid care alimentează o mașinărie de obținut voturi pentru toți care aspira la mandatele de Parlamentari.
Este logic ca orice ales odată răzgândit, sa-si dea demisia din toate funcțiile inclusiv si depunerea mandatului, el nu poate deveni nici independent si nici nu poate adera la un alt partid fie el proaspăt înființat.
 
Pentru aceasta, exista o Ordonanța de Urgenta prin care aleșii își pierdeau mandatele si practic care legifera stabilitatea politica. Ordonanța fusese data in anul  2006, iată si declarația lui Klaus Iohannis din 2014 :
În 2006 s-a legiferat stabilitatea politică, iar în 2014 Guvernul Ponta legalizează traseismul politic. Suntem total împotrivă şi încercăm să atragem atenția Guvernului să renunțe la această OUG. Este făcută doar să creeze un avantaj PSD. O astfel de presiune este un pericol privind stabilitatea administrației locale“, a declarat Klaus Iohannis, liderul PNL.
 
Dăncilă, ar putea oricând reactiva ordonanța din 2006, Pro Romania si toți dezertații, nu ar mai exista in jocul puterii din Parlament

Romania merita mai mult decât un premier “nășit” de Servicii, incapabil si distrugător “al stabilității” politice. Presedintele Iohannis poate a uitat, RL insa nu a uitat bătălia de la prezidențialele din 2014.

 

 

 

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă