21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăPOLIȚIA ROMÂNĂ 14.000 lei pensie specială la 42 de ani pentru un...

POLIȚIA ROMÂNĂ 14.000 lei pensie specială la 42 de ani pentru un actual secretar de stat

Irina Alexe, fostă polițistă, s-a pensionat în 2016, la vârsta de 42 de ani, pensia ei fiind de 13.000 de lei în acea perioadă.

 

 

 

Ascensiunea unui secretar de stat

 
La doar 35 de ani, Irina Alexe a fost cel mai tânăr chestor din Poliția Română, echivalentul funcției de general cu o stea, pe filiera PDL-istului Vasile Blaga.
În momentul numurii în februarie 2016 ca secretar de stat în Guvernul Ciolos din cadrul Secretariatului General al Guvernului aceasta era deja secretar general adjunct in Ministerul Afacerilor Interne. În septembrie 2016 s-a întors la Ministerul de Interne pe funcția de secretar de stat.
 
Irina Alexe este membru PLUS (partidul lui Dacian Cioloș) și a fost propunerea USR-PLUS pentru funcția de secretar de stat la Ministerul de Interne.

În 2019 a ajuns în conducerea PLUS.

Potrivit propriei declarații (vezi facsimil), aceasta primește o pensie de serviciu de peste 14 mii lei, venitul ei anual din această sursă fiind de 170.832 lei. La aceasta se adaugă și salariul de secretar de stat, de 10.000 lei net.

 

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă