Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

PNL/PSD incompetent:”Scolile din București nu sunt pregătite pentru începerea noului an scolar"

PNL transmite intr-un comunicat remis presei faptul ca administrația PSD este incompetentă.Liderii PNL convinsi ca școlile din București nu sunt pregătite pentru începerea noului an școlar.

Share

Redacția Online 0 comentarii

Actualizat: 08.09.2019 - 18:59

"O educație de calitate înseamnă profesori competenți dar și gestionare eficientă a infrastructurii, inclusiv punerea la dispoziție a manualelor. La debutul anului școlar 2019, în București, nu toate unitățile de învățământ sunt puse la punct. Lipsa manualelor este imputabilă Ministerului Educației, cel care, din incompetență evidentă, nu gestionează corespunzător nici în acest an procedurile de achiziție publică. În aprilie au început procedurile în loc să înceapă chiar din ianuarie, educația devenind victima unor ambiții politice la vârful PSD în numirile pe funcții, în loc să existe o preocupare reală pentru educație, un domeniu strategic pentru dezvoltarea României. " transmit reprezentantii PNL.

Firea, responsabila principala pentru situatia scolilor nepregatite:

"Sunt multe exemple de unități de învățământ unde clopoțelul de început de an nu va suna mâine, ci peste o săptămână sau chiar două, pentru că lucrările nu sunt gata. În această situație sunt, la nivelul municipiului Bucuresti, trei unități de învățământ: Grădinița nr. 35, Grădinița nr. 53 și două grupe de program normal din cadrul Școlii gimnaziale nr. 13. În primele două unități, cursurile vor debuta pe data de 23 septembrie, în ultima situație, cursurile vor începe pe 16 septembrie.

Indolența administrației PSD față de educație merge mai departe; sunt unități școlare precum Școala nr. 11 din centrul Capitalei, ai cărei elevi vor fi mutați în alt spațiu, după ce, conform monitorizării noastre, nu s-a lucrat conștiincios toată vara. În sectorul 3, la Liceul Teoretic Benjamin Franklin, elevii vor începe anul școlar printre moloz și lucrări neterminate. La Școala nr. 32 din sectorul 2 nu sunt condiții să se înceapă cursurile.

Sunt școli în București unde elevii vor învăța în 3 schimburi. Deși Consiliul General și PG Firea - PSD anunțau în decembrie 2018 programul „Nicio unitate de învățământ cu program în trei schimburi”, inițiativa a rămas doar o altă campanie de imagine. În realitate, nicio schimbare nu a avut loc. Numărul școlilor cu program în schimburi a crescut - de la 7 în 2017 la 11 în 2018. Și va continua să crească.

Investițiile în infrastructura de educație la nivelul capitalei, sunt pentru administrația PSD la coada listei de priorități. Rectificările bugetare din vară au luat bani de la părinți și copii și i-au realocat pentru “panseluțe”. Copiii din grădinițele aglomerate nu vor avea nici anul acesta noi facilități. 4 grădinițe noi au rămas cu doar 2% din bugetul inițial. Părinții cărora li s-a promis after-school sunt lăsați să aștepte încă un an pentru că after-school-urile promise au rămas cu doar 10% din bugetul stabilit inițial. Iar la o lună după ce au dispărut 8.023 ron din bugetul pentru educație, Gabriela Firea și PSD au mai găsit totuși 5000 ron pe care i-a investit în lucrări peisagistice, demonstrând încă o dată care sunt prioritățile pentru PSD. "

Comentarii