15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPoliticăPNL solicită demisia Sorinei Pintea: ,,Cu câtă neruşinare poate să mintă''

PNL solicită demisia Sorinei Pintea: ,,Cu câtă neruşinare poate să mintă”

Liberalul susține că tragedia de la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca demonstrează, încă o dată, incompetența și incapacitatea Guvernului în gestionarea unor astfel de cazuri. 

“Cazul recent de la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca, Judeţul Buzău, unde au murit 5 oameni nevinovaţi şi alţi 8 au fost răniţi, demonstrează că acest guvern nu e în stare să asigure protecţia cetăţenilor acestei ţări, nici măcar a celor internaţi într-o instituţie publică menită să-i trateze şi să-i apere, nu să-i omoare.

Nu putem să permitem ca ministrul sănătăţii să acuze de neglijenţă personalul din spitalele de psihiatrie, înainte ca Guvernul, prin Ministerul Sănătăţii, să asigure condiţii minime de muncă şi de siguranţă! Tocmai de aceea spitalele cu acest profil se numesc şi spitale de siguranţă!

Ne întrebăm oare ce poate să facă Corpul de control al ministrului trimis acum să cerceteze nu ştim ce, în condiţiile în care principalul vinovat este chiar Sorina Pintea, pentru că nu a făcut nimic pentru a îmbunătăţi condiţiile din spitale. Ministrul s-a remarcat, în schimb, prin tăierea sporurilor salariale tocmai pentru personalul care îngrijeşte pacienţii cu nevoi special, în condiţii grele şi în situaţii limită”, se arată în comunicatul de presă transmis de Ioan Balan.

Deputatul PNL susține că ministrul Sorina Pintea nu face altceva decât să mintă cu ,,nerușinare” și să se ,,lamenteze pe la televiziuni”.

,,Cu câtă neruşinare poate să mintă ministrul că totul este în regulă, atâta vreme cât în asemenea spitale sunt internaţi bolnavi extrem de periculoşi, trimişi în baza unor condamnări penale pentru crime, violuri, violenţe extreme şi, cu toate acestea, ei sunt lăsaţi nesupravegheaţi, să circule liber, cu acces neîngrădit la ceilalţi pacienţi şi la personalul medical?

Cum poţi să minţi tu, ca ministru, şi să acuzi de neglijenţă în serviciu personalul medical, atâta timp cât un asistent este lăsat singur, în fiecare noapte, şi trebuie să îngrijească 20-30 de pacienţi într-o lipsă totală de siguranţă?

În loc să se mai lamenteze pe la televiziuni, doamna Sorina Pintea ar trebui să facă o vizită la Spitalul de psihiatrie Jebel şi să-i schimbe denumirea în Spitalul de Psihiatrie şi Maximă-Nesiguranţă Jebel, Judeţul Timiş! Ca să se convingă că aşa stau lucrurile, ministrul să meargă acolo împreună cu doi foşti manageri ai acestui spital: doamna deputat PSD Bianca Gavriliţă şi doamna Monica Truşcă, verişoara Preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, şeful PSD Timiş, domnul Călin Dobra.

Pentru ca toată lumea să se convingă că lucrurile sunt de o gravitate maximă şi în Timiş, rog presa locală, care a mai semnalat în multiple rânduri nereguli majore la acest spital, să facă o vizită de “socializare” la Jebel, unde există riscul să te întâlneşti pe stradă cu pacienţi extrem de periculoşi, lăsaţi cu totul liberi de aşa-zisele măsuri de “siguranţă”, pe care le regăsim numai în garagara toxică a guralivei Sorina Pintea!”, a mai spus liberalul. 

În cazul Sorinei Pintea, demisia ar fi mult prea puţin, iar autosesizarea Parchetului General poate fi un început pentru a îndrepta lucrurile, a conschis Balan. 

Cele mai citite

Cât de des ar trebui să faci rotația anvelopelor?

Deoarece anvelopele se uzează diferit pe puntea față comparativ cu cele de pe puntea spate, acestea trebuie rotite periodic pentru a nu ajunge în...

Evită cele mai comune greșeli în deparazitarea internă a câinilor!

Sfaturile utile pentru o deparazitare cât mai eficientă a animalelor de companie Deparazitarea internă este o parte esențială a îngrijirii câinilor - aceasta contribuie la...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă